ParnasSys kent speciale functionaliteit voor het ondersteunen van de 1-Zorgroute. De administratieve processen qua planning en dossiervorming worden hiermee flexibel en gebruiksvriendelijk gestroomlijnd.

 

Groepskaart

De functionaliteit voor de 1-Zorgroute en handelingsgericht werken is te vinden op de groepskaart. Dit is binnen ParnasSys de cockpit voor de leerkracht.

Hoe inrichten?

De groepskaart kan schoolspecifiek ingericht worden. Als ingelogde ParnasSys-gebruiker kunt u op ons kennisportaal een handleiding van de groepskaart vinden, waarin onder andere de volgende onderwerpen besproken worden:

  • HGW met groepskaart’. Hierin wordt de groepskaart verder toegespitst op handelingsgericht werken.
  • Toetsen, plannen en notities op de groepskaart
  • Zien! op de groepskaart

Begeleiding

Driestar Onderwijsadvies en diverse andere onderwijsadviesdiensten hebben specifiek begeleidingsaanbod over het thema groepskaart en HGW. Kijk voor meer informatie op de site van Driestar Onderwijsadvies bij Handelingsgericht werken en 1-Zorgroute.

Scholing per scholengroep

Er zijn goede ervaringen met de volgende werkwijze: Een scholengroep organiseert een startbijeenkomst voor alle IB-ers waarin de inrichting van de groepskaart in combinatie met handelingsgericht werken wordt uitgelegd. Scholen kunnen dan vervolgens zelf kiezen of ze zich verder willen laten begeleiden door de adviesdienst of dat ze het zelf oppakken.

Groepsplan in Word

Er zijn nog aardig wat scholen die de afgelopen jaren hebben gewerkt met een groepsplan in Word. Die werkwijze kan nu losgelaten worden omdat alle functies daarvan met de groepskaart verwerkt kunnen worden. Via die werkwijze blijven de individuele dossiers van de kinderen up-to-date en is alles groepsgewijs te organiseren en te raadplegen.

Gebruikerservaringen

De 1-Zorgroute en handelingsgericht werken wordt ook besproken in de gebruikersgroep op het LinkedIn. Stel vragen aan gebruikers en doe mee aan de discussie!

 

← terug naar ParnasSys