Je leert optimaal gebruik maken van de groepskaart, waar toetsresultaten in een breder perspectief worden gezet. We laten je in deze scholing ervaren hoe je ziet of alle toetsresultaten correct zijn ingevoerd.
Deze verdiepingsscholing helpt je efficiënter werken met ParnasSys. Door goed gebruik van de administratieve module van ParnasSys ondersteunt de administratief medewerker het onderwijskundig proces al vanaf het aanmeldmoment van de leerling.
Om je kennis up-to-date te houden is onderhoud nodig. Net als bij auto’s is het goed om jaarlijks een APK voor ParnasSys uit te laten voeren. ParnasSys wordt namelijk maandelijks verbeterd en uitgebreid. Tijdens deze APK volgen we de laatste ontwikkelingen en denken we mee hoe jij de mogelijkheden binnen ParnasSys nog meer zou kunnen benutten. We streven naar een goed onderwijskundig gebruik van ParnasSys dat zo min mogelijk tijd kost.
Benut de mogelijkheden die het nieuwe ontwikkelingsperspectief (OPP) van ParnasSys vanaf augustus 2022 biedt. Ervaar hoe je met gebruikmaking van alle (actuele) informatie die al in de voorliggende periode in ParnasSys is geregistreerd makkelijk komt tot een overzichtelijk en concreet ontwikkelingsperspectief(plan).
Veel leerkrachten willen graag het spelend leren nog doorzetten in groep 3. Hoe pas je dat in in je programma? Hoe kun je bijvoorbeeld het aanvankelijk leesonderwijs in een thema uitwerken of de rekendoelen een plek geven in spel? Tijdens deze werkmiddag gaan we dit praktisch uitwerken.
Vrijwel alle scholen in het primair onderwijs kunnen werken met OSO. Dat levert tijdwinst op bij de overdracht van leerlinggegevens. Overtypen van papieren dossiers is niet meer nodig. 99% van de scholen is inmiddels aangesloten, maar de ervaring leert dat aangesloten zijn op OSO niet betekent dat er volledig / goed gebruik van gemaakt wordt. Wil je weten hoe je goed en efficiënt met OSO kunt werken? Schrijf je dan in voor de online cursus OSO.
Wil je meer informatie over het landelijk doelgroepenmodel dat ten grondslag ligt aan het nieuwe OPP? Wil je een demonstratie van de mogelijkheden van het nieuwe OPP? Wil je tips hoe je je team mee kunt nemen in het maken van een concreet en to-the-point OPP?
Durf je als team kritisch in de spiegel te kijken of je efficiënt werkt? Is alle informatie die je noteert relevant? Weet je zeker dat je informatie maar één keer noteert en op de meest logische plaats?
Per 1-8-2020 is het Onderwijsresulatenmodel van de Inspectie van kracht. Daarin wordt beschreven hoe de Inspectie naar de eindopbrengsten van een school kijkt. Het oordeel van de Inspectie over de eindtoets valt uiteen in twee delen: zijn er voldoende schoolverlaters op het niveau 1F én is het percentage leerlingen dat 1S/2F gehaald heeft passend bij de schoolweging? Dit zijn twee ‘latten’ waarlangs de opbrengsten van de school gemeten worden. Deze scholing helpt je om grip te krijgen op deze materie: Waarom? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee op school- en groepsniveau?
Download hier de brochure met het complete scholingsaanbod voor 2022-2023