Benut alle mogelijkheden van de groepskaart!

Ervaar hoe je handelings- en opbrengstgericht werken nog makkelijker kunt vormgeven door de mogelijkheden van ParnasSys optimaal te gebruiken.  • Kalender

    Deze scholing is ook beschikbaar op aanvraag, neem voor meer informatie contact met ons op

Al jarenlang zijn we als Academie van ParnasSys ambassadeurs van de groepskaart in ParnasSys. Dé cockpit waar je als leerkracht van heel veel informatie over je leerlingen overzichtelijk de meest recente gegevens ziet.  
Nu de nieuwe groepskaart vanaf 3 november 2021 nóg gebruiksvriendelijker wordt, is dit een uitgelezen kans voor jou en je collega’s om te checken of je alle mogelijkheden al kent en benut.

In deze blog lees je meer over de onderdelen van de groepskaart. Daarbij geven we als Academie van ParnasSys per onderdeel aan hoe je winst kunt behalen als je de juiste instellingen doet en goede afspraken maakt over dossiervorming en gebruik. Denk aan: 

  • Kolommenkiezer: Welke informatie breng je in beeld ter voorbereiding of tijdens de diverse besprekingen over je leerlingen?  
  • Filters: Welke gegevens wil je met elkaar vergelijken, om te kijken of er trends of verbanden zijn? Denk aan toetsgegevens voor meerdere vakken, in relatie tot welbevinden en betrokkenheid en notities over onderwijsbehoeften 
  • Notities: Zorg dat de formats die je gebruikt jou en je collega’s helpen om to-the-point te formuleren en informatie maar één keer te hoeven noteren en voor meerdere doeleinden te gebruiken. 
  • Toetsresultaten: Hoe sorteer je de gegevens zodat je snel ziet waar je je basisaanbod en verdiepte en intensieve ondersteuning op zou moeten richten? Hoe verwerk je die informatie vervolgens in compacte, overzichtelijke plannen voor diverse subgroepen? 

Graag staan we voor jouw school klaar om mee te denken welke vervolgstap jullie kunnen zetten om nóg meer inzicht te krijgen in het functioneren van de leerlingen in een groep, op een efficiënte manier. Neem contact met ons op en plan een scholingsmoment! Dat kan online of op locatie. Datum en tijd wordt in overleg vastgesteld. Gésanne Swinkels

Onderwijsadviseur

Ook interessant

Gouwe Academie

De Academie van ParnasSys van Gouwe Academie biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.