Wat heerlijk als je kinderen in groep 3 ziet genieten van letters en lezen! En wat jammer dat er ieder jaar weer kinderen zijn die kopje onder lijken te gaan bij het leren lezen. Hoe kun je hen helpen plezier in het leesproces te vinden? Daarover gaat het minisymposium voor groep 3. Naast de hoofdlezing, die je zowel fysiek als online kunt volgen, zijn er verschillende workshops.  • 14.00 - 17.00 uur

Het minisymposium over betrokken lezers organiseren we speciaal voor juffen en meesters van groep 3 die meer willen weten over leesmotivatie bij kinderen en hoe je leesweerstand kunt verminderen in de praktijk van hun leesonderwijs in groep 3. En voor leerkrachten die het daarnaast het leuk vinden om collega’s van andere scholen te ontmoeten en samen te leren. Ook intern begeleiders, onderbouwcoördinatoren en leerkrachten met interesse in groep 3 zijn van harte welkom.

(N.B. als je na deze middag geïnteresseerd bent om (meer) vanuit doelen en leerlijnen te gaan werken in groep 3, kom dan op 14 april 2022 16:30 – 17:00 naar een gratis online presentatie van de leerlijnen voor groep 3 die beschikbaar zijn in ParnasSys. Aanmelden kan via deze pagina.)

Woensdag 13 april 2022

14:00    Inloop met koffie

14.30    Opening

14.45    Hoofdlezing door Prof. dr. Roel van Steensel over ‘Leesmotivatie bevorderen en leesweerstand tegengaan: vroeg beginnen?’

15.30    Vragen bespreken

15:45    Pauze

16.00    Workshop naar keuze

  • Workshop 1 (fysiek) Spelend leren lezen door Helma Brouwers
  • Workshop 2 (fysiek) Thematisch werken in groep 3 door Stien Meerkerk
  • Workshop 3 (online) Boeken inzetten om lezers en schrijvers te worden in groep 3 door Nelleke van Dijk

17.00     Afsluiting in workshop

Een borrel voor de fysieke deelnemers.

Wanneer je op het aanmeldformulier workshop 1 of 2 kiest, gaan we ervanuit dat je je aanmeldt voor fysieke deelname. Wanneer je online wilt deelnemen, dan kies je workshop 3.

Kosten € 99,- bij fysieke deelname (€ 75,- bij online deelname)

Corona

Als de coronamaatregelen erom vragen, passen we de organisatie aan. Deelnemers worden daar tijdig van op de hoogte gesteld.

Vragen?

Neem contact op met Lidia de Kreij (secretaresse Academie van ParnasSys).

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden!

Voor meer informatie over de hoofdlezing en de workshops, zie dit bestand.Lidia de Kreij

Planner en administratieve ondersteuning

Ook interessant

Gouwe Academie

De Academie van ParnasSys van Gouwe Academie biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.