Post-hbo-opleiding Intern begeleider

De Academie van ParnasSys biedt een volwaardige post-hbo-opleiding voor intern begeleiders aan.  • Kalender

    Deze scholing is ook beschikbaar op aanvraag, neem voor meer informatie contact met ons op

  • € 2.999,-
  • Intern begeleiders
  • 10 donderdagen in Gouda

Deze opleiding wordt al een aantal jaar op Driestar hogeschool verzorgd door onder andere onderwijsadviseurs van de Academie van ParnasSys, met veel tevreden studenten! Vanaf schooljaar 2022-2023 bieden we de opleiding ook bij de Academie van ParnasSys aan. We krijgen namelijk veel vragen van scholen waar we komen als Academie van ParnasSys, of we nieuwe én meer ervaren ib’ers niet alleen kunnen leren hoe ze de mogelijkheden van ParnasSys en aanverwante modules optimaal kunnen benutten, maar ook of we hen kunnen helpen om verdieping aan te brengen in het persoonlijk en professioneel functioneren als ib’er.  

In Gouda óf in jouw regio! 

De cursusplaats is Gouda. Wanneer je voldoende (mede-)studenten hebt verzameld, verzorgen we deze opleiding desgewenst ook in jouw regio! De data worden dan in overleg bepaald.  

Globale inhoud 

Reflecteren op jouw eigen ontwikkeling speelt een grote rol tijdens deze opleiding. Je verdiept je in alle onderdelen van het vak en leert de concepten uit de theorie te vertalen naar de praktijk. Je oefent met materiaal en casussen uit jouw dagelijkse praktijk. Dat vraagt om een actieve leerhouding en eigen inbreng. 

Verdieping: theorie toepassen in de praktijk 

De Academie van ParnasSys daagt intern begeleiders (ib’ers) uit hun kennis en vaardigheden te verdiepen op het gebied van communicatie, onderzoek en innovatie. Je leert veel van je medestudenten. We verwachten een actieve leerhouding waarbij iedereen ervaringen en casussen deelt vanuit zijn of haar werkpraktijk. Op deze manier leren we gezamenlijk de theorie toe te passen in de praktijk. Je kunt er vervolgens direct mee aan de slag! 

Tijdens je studie 

Bij alle colleges, literatuur en opdrachten van de opleiding gaat het om jouw rol als ib’er. Om het maximale uit jouw persoonlijke ontwikkeling te halen is het belangrijk om voortdurend te reflecteren. Dit doe je in je portfolio en in de coach- en leergroepen. Daarnaast is schoolontwikkeling een belangrijk thema: in de verschillende praktijkopdrachten die je uitvoert, komt dit aan de orde.  

In deze flyer lees je hoe de globale opbouw van de opleiding eruit ziet, wat de studiebelasting is en wat anderen studenten zeggen over deze opleiding.

N.B. Het is een voorwaarde voor het volgen van deze opleiding dat je ib’er bent óf dat je van je directie de ruimte krijgt om alle opdrachten binnen je eigen school uit te voeren. Wanneer je hierover wilt doorpraten, kun je contact opnemen met de studieleider.  

Van harte welkom! We kijken uit naar je komst.  

Data en locatie

De ib-opleiding voor september 2022 is vol. Mocht je interesse hebben in de ib-opleiding kun je jezelf aanmelden via de link onder het kopje 'aanmelden'. Je zult dan op de hoogte gehouden worden van komende opleidingen. 

Wil je vrijblijvend meer informatie?  

Neem dan contact op met de studieleider.  

Aanmelden

Meld je op deze pagina aan voor de post-hbo-opleiding Intern begeleider.Ook interessant

Gouwe Academie

De Academie van ParnasSys van Gouwe Academie biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.