Zien! is meer dan een instrument. In elke fase van handelingsgericht werken kan Zien! helpen. In een vervolg op de startbijeenkomst begeleiden we het team om Zien! goed in te kunnen zetten in alle fasen van het cyclische proces: waarnemen, begrijpen, wegen, plannen, handelen en evalueren.

  • € 810,00 per dagdeel
  • In overleg
  • Gouda, of op locatie
  • Verdieping

Een vervolgscholing bestaat vaak uit meerdere scholingsmomenten, eventueel verdeeld over een langere periode waarin de nieuwe kennis toegepast kan worden in de praktijk en de praktijk weer nieuwe (vervolg)vragen oplevert.

Waarnemen

Om goed te kunnen waarnemen is een goede kennis van de Zien!-begrippen en Zien!-theorie belangrijk. Als je weet waar je op moet letten, ga je het zien. Hoe je dit observeren zo objectief en grondig mogelijk kunt doen, bespreken we tijdens deze scholing. We reiken je handige hulpmiddelen aan.

Begrijpen

Na het invullen van Zien!, wordt er een groepsprofiel en/of leerlingprofiel gegenereerd. Indien van toepassing indiceert Zien! ook een mogelijke ondersteuningsbehoefte. Tijdens de scholing gaan we in op hoe je deze profielen kunt lezen. We leggen op groeps- en leerlingniveau relaties tussen de Zien!-dimensies en ontdekken verbanden tussen welbevinden, betrokkenheid en de sociale vaardigheden. Indien mogelijk werken we tijdens de scholing met profielen die door jullie aangedragen zijn.

Wegen en plannen

Met ZIEN! breng je als leerkracht focus aan. We denken na over wanneer je een plan opstelt en hoe je komt tot een keuze voor een bepaalde dimensie en een concreet en haalbaar doel. We bespreken hoe je dit SMART kunt formuleren. Daarbij kun je gebruik maken van de handelingssuggesties. Bij het maken van een afweging kunnen ook de resultaten uit de leerlingvragenlijsten meegenomen worden.

Handelen

Concreet handelen kan op basis van een plan dat je hebt opgesteld. Zien! kan ook een rol spelen in het preventieve handelen, bijvoorbeeld in de eerste weken van het schooljaar, tijdens de belangrijke fasen van groepsvorming. We denken graag met je mee hoe je dat vorm kunt geven.

Deze scholing verzorgen we op jouw locatie of in je regio. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Driestar onderwijsadvies

De ParnasSys Academie van Driestar onderwijsadvies biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.

Aanmelden

Persoonlijke gegevens