Laat alle teamleden ervaren hoe waardevol het is om voortdurend door de Zien!-bril te kijken naar leerlingen én zichzelf. Tijdens deze scholing wordt er geoefend met objectief observeren en ontdekken de aanwezigen hoe ze het sociaal-emotioneel functioneren van leerlingen kunnen beïnvloeden door een passende begeleidingsstijl te kiezen.

  • € 810,- per dagdeel
  • 3 sbu
  • Basis

Ook wordt kennisgemaakt met de uitgebreide handelingsadviezen en verwijzingen naar heel veel methoden, materialen en spellen. De aanwezigen weten aan het eind van de scholing welke vervolgacties ze willen uitvoeren om planmatig en doelgericht aan sociaal-emotionele doelen te werken.

Deze scholing is bedoeld voor:
- Scholen die starten met het werken met Zien!
- Scholengroepen of stichtingen die startende leerkrachten die voor het eerst met Zien! gaan werken op scholen waar Zien! al langer actief is, van een basiskennis willen voorzien.

Doelstelling
Als Zien! een middel is, wat is dan ons doel? We ontdekken met elkaar de (meer)waarde van Zien! We verkennen het concept en geven concreet taal aan gedrag. Vanuit de principes van handelingsgericht werken kijken we naar de inzet van Zien! in de verschillende fasen. We oefenen met het gebruik van Zien!. Zien!: een mooi hulpmiddel om sensitief en responsief leerkrachthandelen te versterken!

Bert van de Waerdt

Onderwijsadviseur

Driestar onderwijsadvies

De ParnasSys Academie van Driestar onderwijsadvies biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.

Aanmelden

Persoonlijke gegevens