Als intern begeleider of gedragsspecialist speel je een invloedrijke rol in de vraag of het werken met Zien! op je school ook daadwerkelijk leidt tot verdere professionalisering van leerkrachten. Een sterke ib’er leidt het team in het verder Zien!.

  • Kalender

    Deze scholing is ook beschikbaar op aanvraag, neem voor meer informatie contact met ons op

  • € 540 per dagdeel

Tijdens één of meerdere coachingsmomenten begeleidt een ervaren onderwijsadviseur je bij het voeren van gesprekken met leerkrachten naar aanleiding van de Zien!-profielen. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt zo’n gesprek met de leerkracht samen met de onderwijsadviseur voeren, waarbij je kunt leren van de aanpak van de onderwijsadviseur. Ook kun je het gesprek samen met de onderwijsadviseur voorbereiden, waarbij je samen al kijkt naar het profiel wat je gaat bespreken.

De onderwijsadviseur observeert je tijdens het gesprek met de leerkracht, en geeft je achteraf feedback. Zo kun je in verschillende stappen beter worden in het begrijpen van de profielen én het voeren van gesprekken met leerkrachten.

Daarbij wordt ook de leerkracht meteen gecoacht in hoe hij of zij het lezen en wegen van de profielen kan aanpakken. Zo wordt een dubbelslag gemaakt! Het is erg waardevol op coaching te combineren met het volgen van de expertcursus Zien!. Deze scholing verzorgen we op jouw locatie of in je regio. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ook interessant

Driestar onderwijsadvies

De ParnasSys Academie van Driestar onderwijsadvies biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.