Tools als Parro en het Ouderportaal helpen je bij het efficiënt communiceren met ouders, maar hoe werk je nou echt aan een partnerschap tussen school en thuis?

  • € 675,- (bij één school), € 810,- (bij meerdere scholen) per dagdeel
  • Basis/verdieping
  • Directies, middenmanagement, ICT’ers en leerkrachten die participeren in bijvoorbeeld een commissie oudercommunicatie

Het digitale ontmoetingsplein met tools als Parro en het Ouderportaal helpt je bij het efficiënt communiceren met ouders. Maar hoe richt je dit digitale ontmoetingsplein in en welke keuzes maak je hierbij? Onze onderwijsadviseurs komen graag bij je langs om mee te denken en de praktische aspecten van Parro en het Ouderportaal te tonen.

Ons scholingsaanbod helpt je ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie op een hoger plan te brengen binnen je school. Op jouw school zie je ouders als partners en wil je op professionele wijze met elkaar omgaan. Samen met de ouder werken aan de ontwikkeling van het kind en elkaar aanvullen vanuit de thuis- en schoolsituatie. De ParnasSys Academie neemt je mee hoe jouw school dit educatieve partnerschap optimaal kan vormgeven.

Ons scholingsaanbod

Scholing Parro

Vormgeven van het digitale ontmoetingsplein op jouw school met Parro. Tijdens deze scholing maak je kennis met de mogelijkheden van Parro. We geven een demonstratie van de mogelijkheden van de app, maar laten je ook kritisch kijken naar je eigen beleid ten aanzien van communicatie met ouders. 

Scholing Ouderportaal

Vormgeven van het digitale ontmoetingsplein op jouw school met het Ouderportaal. Tijdens deze scholing tonen we je de mogelijkheden van het Ouderportaal en leer je hoe deze toe te passen. Evenals bij Parro is ook het eigen beleid t.a.v. communicatie met ouders hierbij van belang.

Uiteraard is ook een combinatie mogelijk van Parro en Ouderportaal in een scholing. Neem hiervoor contact op met de Academie.

 

Maatwerk traject educatief partnerschap

Welke plaats heeft ouderbetrokkenheid binnen jouw school? Wat is de visie en hoe krijgt deze in de praktijk gestalte? Belangrijke aspecten die hierbij naar voren komen zijn oudercommunicatie en ouderparticipatie. Met behulp van casussen en praktisch oefenen gaan we na hoe het partnerschap met ouders verbeterd kan worden. Om borging en implementatie in de school te waarborgen raden we dit in trajectvorm van meerdere scholingen aan.

Mirelle de Lange

Onderwijsadviseur

Aanmelden

Persoonlijke gegevens

Driestar onderwijsadvies

De ParnasSys Academie van Driestar onderwijsadvies biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.