Je wilt goed onderwijs zichtbaar maken (GOZM) binnen je school en daarbij je schoolplan vertalen naar concrete jaarplannen?

  • In overleg

Stap 1: We gaan samen een lerende cultuur in je school (verder) realiseren. Met als uitgangspunt dat je samen sterker wilt worden. We kunnen je begeleiden in bijvoorbeeld thema’s als aanspreekcultuur, erkende ongelijkheid, talentontwikkeling en leren leren.


Stap 2: We richten leerteams in.


Stap 3: We gaan praktisch aan de slag met één of meer van de onderstaande thema’s die het meeste relevant lijken voor je school.
Welk aspect geeft je team energie en motivatie? Zorg dat het vliegwiel van de (school)ontwikkeling in beweging komt of gaande blijft. Graag denken we met je mee om een maatwerkplan te maken om de kwaliteit van het onderwijs op je school hoog te houden of te krijgen.

Goed onderwijs bestaat natuurlijk uit heel veel elementen. Welke elementen zijn al naar tevredenheid gerealiseerd? Welke elementen kunnen nog aandacht gebruiken om het totale onderwijs naar een hoger plan te brengen? Hieronder zie je een menu met (deel)onderwerpen waar uit gekozen kan worden. Welk aspect geeft je team energie en motivatie? Zorg dat het vliegwiel van de (school)ontwikkeling in beweging komt of gaande blijft. Graag denken we met je mee om een maatwerkplan te maken om de kwaliteit van het onderwijs op je school hoog te houden of te krijgen. 

Onderwerpen:

Zicht op ontwikkeling

Didactisch handelen

Pedagogisch handelen

Groepskaart Instructiemodellen Sociaal-emotioneel functioneren versterken
Planmatig handelen Teach like champion Process Communication model (PCM)
Trendanalyse toetsresultaten Differentiëren Pedagogische vaardigheden
Groepsbespreking Bloom/denkvaardigheden  
Leerlijnen Succescriteria  
Gepersonaliseerd leren Cultuur (Knoster, mindset)  
Gynzy verwerkingssoftware Kindgesprekken  
Passende perspectieven    
Referentieniveaus    
Ontwikkelingsperpectief    
Eigenaarschap    
Ouderbetrokkenheid    

Bert van der Mel

Onderwijsadviseur

Driestar onderwijsadvies

De ParnasSys Academie van Driestar onderwijsadvies biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.

Aanmelden

Persoonlijke gegevens