Leerlijnen inzetten bij nieuwkomersonderwijs

Categorie: Leerlijnen

Gepubliceerd op:

Nieuwkomers- en asielzoekerskinderen opvangen op je basisschool vraagt extra inzet. De SLO ontwikkelde doelen op het gebied van taal, zodat leerlingen na een eerste opvangjaar kunnen instromen in het reguliere onderwijs. Deze leerlijn is nu beschikbaar in ParnasSys, in de module Leerlijnen!

Deze leerlijn heeft doelen voor drie verschillende instroomniveaus (groep 3, 5 en 7), ingedeeld in verschillende leerlijnen. De lessuggesties die bij de doelen worden gedaan, geven een mooie aanzet om de lessen vorm te kunnen geven. Door de leerlijnen te gebruiken binnen de module leerlijnen, kun je precies volgen hoe de leerling ontwikkelt, en voor elke leerling op het juiste niveau een aanbod plannen. Wil je de inhouden van de leerlijnen bekijken, klik dan hier voor een overzicht.

Aan de slag met de leerlijn
Al eerder wezen we je op het beschikbaar komen van deze leerlijn binnen de module leerlijnen. Daarvoor was veel interesse. Inmiddels zijn de leerlijnen dan ook beschikbaar. Je kunt deze overnemen in je eigen omgeving, zodat je ermee aan de slag gaat. Hoe je dat doet, lees je in deze korte instructie.

Hoe geef je je onderwijs vorm?
De leerlijn is ontwikkeld door de SLO. Op hun website kun je informatie vinden over hoe je de leerlijnen in kunt zetten. Ga je de leerlijnen gebruiken, kijk dan eerst eens rond op de website en neem de informatie mee bij het opzetten van het onderwijs. Vanuit Driestar onderwijsadvies helpen we je ook graag om het onderwijs aan nieuwkomers vorm te geven. Wil je met ons spreken over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op!

We zijn benieuwd naar je ervaringen!
We hopen dat het onderwijs aan nieuwkomers vereenvoudigd wordt door het inzetten van deze leerlijnen. We zijn erg benieuwd naar de ervaringen hiermee. We horen het graag als er vragen zijn, of als je tips hebt om de leerlijnen aan te vullen. Natuurlijk lezen we ook graag mooie praktijkverhalen! Je kunt ons bereiken via e-mail.

  • Blijf op de hoogte!

    Elke maand Pim & Lonneke in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Nieuwe tips van Mark!

    Elke maand geeft Mark tips om jou door het schooljaar te helpen.

  • Makkelijker het OSO-dossier klaarzetten

    In deze blog vertellen we je over de werkwijze waarmee je in drie eenvoudige stappen het OSO-dossier klaarzet en inzage geeft aan ouders/verzorgers.