Parro en ParnasSys Leerkracht. Twee apps voor jou!

Categorie: ParnasSys Leerkracht, Parro

Gepubliceerd op:

Parro en ParnasSys Leerkracht: waarschijnlijk heb je deze twee apps wel voorbij horen komen. Maar er is nog wel eens verwarring. Wat is nou precies welke app en waarvoor gebruik je ze? Deze verwarring is ontstaan doordat beide apps van naam gewisseld zijn, en zelfs elkaars naam overgenomen hebben! Om jou optimaal te ondersteunen leggen we in dit artikel het verschil uit, zodat jij aan het eind van het artikel weet hoe jij deze apps als leerkracht kan gebruiken.

De eerste mobiele app

In 2012 lanceerden we de ParnasSys School-app. In de volksmond ook wel de Leerkracht-app genoemd. De app was razend populair en velen installeerden de mini-pocket ParnasSys snel op de smartphone. Maar er miste een belangrijk onderdeel: mogelijkheid om verbinding te zoeken met ouders.

De start van Parro

Daarom hebben we enkele jaren geleden de app uitgebreid naar een tweede gedeelte waarin oudercontact mogelijk was. In juni 2015 kregen de apps een make-over en bij een nieuw jasje hoort een nieuwe naam. Parro was geboren. Parro was de vernieuwde ParnasSys School-app en Parro Talk was de app voor oudercontact. Al snel merkten wij dat met enige regelmaat de verkeerde Parro-app geïnstalleerd werd.

Naamswijzigingen

Door de verwarring besloten we afgelopen zomer de namen weer te wijzigen:

 • Parro Talk, de app die contact tussen ouders en leerkracht mogelijk maakt, werd omgedoopt tot Parro.
 • De ParnasSys School-app, die heel even Parro geheten heeft, is veranderd naar de naam zoals velen van jullie hem al noemden: ParnasSys Leerkracht.  

 ParnasSys Leerkracht compleet vernieuwd

Om er een schepje bovenop te doen, is de ParnasSys Leerkracht app zoals deze tot en met 2016 is geweest, compleet vernieuwd. We hebben de structuur aangepast.

Alles op een rijtje

Als we het nu over Parro hebben, praten we over de oudercommunicatie-app. ParnasSys op je mobiel heet de ParnasSys leerkracht-app. In deze app kun je onder ander absenties melden en leerlinginformatie raadplegen. Onder deze namen vind je de apps ook in de App Store en Google Play. Heb jij de apps al, maar zie je niet de juiste benamingen? Dan is het tijd voor een update.

Download nu gratis deze apps en ervaar het gemak zelf!

Vliegende start met Parro?

 • Blijf op de hoogte!

  Elke maand Pim & Lonneke in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 • Nieuwe tips van Mark!

  Elke maand geeft Mark tips om jou door het schooljaar te helpen.

 • Makkelijker het OSO-dossier klaarzetten

  In deze blog vertellen we je over de werkwijze waarmee je in drie eenvoudige stappen het OSO-dossier klaarzet en inzage geeft aan ouders/verzorgers.