Registreren van leerlingen met extra ondersteuning

Categorie: Zorgvinkje, OPP, Passend onderwijs, Anders Volgen

Gepubliceerd op:

Deze week publiceerde De Monitor het artikel 'Raadsel waar scholen 2,4 miljard voor passend onderwijs aan besteden'.

Sinds de invoering van het passend onderwijs registreerden reguliere basisscholen zelfs 3 keer minder zorgleerlingen dan voor de invoering van de wet, stelt De Monitor. Hoe weten we dan of het geld goed wordt besteed?

Registreren in ParnasSys

Er doken vragen op waar in ParnasSys het 'zorgvinkje' te vinden is waarnaar het artikel verwijst. Het antwoord is simpelweg: nergens. Er bestaat geen zorgvinkje in ParnasSys, maar uiteraard kun je leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben wel registreren. Dit doe je via:

Leerling > Onderwijs > Passend onderwijs > Onderwijsarrangement toevoegen (links onderin het scherm)

Toelichting:

Met ingang van 1 augustus 2014 is het voor het regulier basisonderwijs verplicht om de registratie van het ontwikkelingsperspectief uit te wisselen met BRON. Het gaat hier om de leerlingen die een ontwikkelingsperspectief hebben, omdat ze extra ondersteuning nodig hebben. Voor deze leerlingen heb je ter bevestiging van de extra ondersteuning een onderwijsarrangement ontvangen van het samenwerkingsverband.

Het is mogelijk dat je een ontwikkelingsperspectief hebt opgesteld voor leerlingen, zonder dat hier sprake is van extra ondersteuning van het samenwerkingsverband. Dat zijn bijvoorbeeld leerlingen met een eigen leerlijn of leerlingen die RT ontvangen. In dat geval hoef je dit niet aan BRON door te geven en dus niet te registreren zoals hierboven aangegeven. Bij deze leerlingen blijf je het ontwikkelingsperspectief in ParnasSys gebruiken zoals je gewend was.

Deze informatie kun je ook vinden op het Kennisportaal.

  • Blijf op de hoogte!

    Elke maand Pim & Lonneke in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Nieuwe tips van Mark!

    Elke maand geeft Mark tips om jou door het schooljaar te helpen.

  • Makkelijker het OSO-dossier klaarzetten

    In deze blog vertellen we je over de werkwijze waarmee je in drie eenvoudige stappen het OSO-dossier klaarzet en inzage geeft aan ouders/verzorgers.