Nieuw jaar, nieuw pand... ruimschootse onderwijs-expertise onder één dak

Categorie: Parro, Anders Communiceren, Nieuws

Gepubliceerd op:

'Gewoon even' tussen het ontwikkelen door zijn wij verhuisd naar een nieuw pand aan de Singel in Deventer met uitzicht op het vogeleiland in het Rijsterborgherpark. In een creatieve kantooromgeving werken wij samen met al onze andere collega's (~140) van Topicus.Education.

Een zeer nuttige stap voorwaarts voor ons als Parroteam omdat we hierdoor nog beter kunnen samenwerken met het ParnasSys-ontwikkelteam en het team (voorheen Edutopics) dat zich bezig houdt met de klantenservice, marketing, communicatie en relatiebeheer van ParnasSys.

Waar we in de periode van 2006 tot eind 2015 op de Leeuwenbrug vanaf verschillende etages nog intensief met elkaar samenwerkten, vertoeven we nu op dezelfde werkvloer.

Expertise in onderwijs en oudercommunicatie


Als Topicus.Education kunnen we voortbouwen op een jarenlange historie in het onderwijs. Sinds Topicus Onderwijs in 2004 met ParnasSys op de markt kwam, hebben we een leidende rol in de ontwikkeling van moderne web-applicaties voor leerlingenadministratie. Op dit moment maken zo’n 5100 van de 7156 basisscholen in Nederland gebruik van ParnasSys. De gegevens van bijna 1 miljoen van de 1,6 miljoen basisschoolleerlingen in Nederland worden op dit moment vastgelegd en up-to-date gehouden met behulp van ParnasSys en deze aantallen groeien nog steeds.

Niet alleen in het primair onderwijs, maar in de gehele onderwijsketen is Topicus Onderwijs actief. In 2006 kwam SOMtoday (VO) op de markt, twee jaar later EduArte (MBO) en Alluris (HO). Samen bevatten deze applicaties nu de gegevens van 1,7 miljoen actieve leerlingen. Daarin is Topicus Onderwijs marktleider op het gebied van leerlinginformatiesystemen.

Ook is Topicus Onderwijs sinds 2013 actief in de kinderopvang. Via de oudercommunicatie-software van Digdag blijven ouders gedurende de dag op de hoogte van de activiteiten van hun kinderen. Meer dan 350 vestigingen van Partou gebruiken Digdag met grote tevredenheid als “Mijn Kind”.

Parro brengt droom tot leven


Inherent aan het toenemende aantal gebruikers, de Nederlandse verzadigde markt en de groei van het bedrijf is dat we de landsgrenzen over gaan om onder de nieuwe bedrijfsnaam Topicus.Education de internationale markt te veroveren. Parro is daarin één van de pioniers.

In het digitale tijdperk zal onderwijs blijven draaien om de leerkracht. Verbeteren van het onderwijs betekent de inzet van leerkrachten efficiënter en effectiever maken.

"..Onze droom is onderwijs op maat voor iedere leerling. Onderwijs dat aansluit bij het niveau van de leerling en dat voortbouwt op bewezen competenties. Onderwijs waarbij leerkrachten zich kunnen concentreren op de leerling. Onderwijs met betrokken ouders en goed geïnformeerde schoolleiders.." - Directie Topicus.Education

Met Parro bundelen we de expertise van ParnasSys in het primair onderwijs met de kennis van oudercommunicatie die is opgedaan bij Digdag. Leerkrachten en ouders: zet u schrap, want in een team van creatievelingen en intelligente (app)ontwikkelaars wordt komend jaar met Parro in het primair onderwijs een deel van de droom van Topicus.Education verwezenlijkt.

  • Blijf op de hoogte!

    Elke maand Pim & Lonneke in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Nieuwe tips van Mark!

    Elke maand geeft Mark tips om jou door het schooljaar te helpen.

  • Makkelijker het OSO-dossier klaarzetten

    In deze blog vertellen we je over de werkwijze waarmee je in drie eenvoudige stappen het OSO-dossier klaarzet en inzage geeft aan ouders/verzorgers.