Samenvoeging van leerlingvragenlijsten ZIEN!

Categorie: ZIEN!, Anders Volgen

Gepubliceerd op:

Als je ZIEN! gebruikt voor de verplichte monitoring sociale veiligheid, dan moet je daarvoor nu twee vragenlijsten in laten vullen: Leer- en leefklimaat en Veiligheidsbeleving. Met ingang van het nieuwe cursusjaar 2018-2019 worden de vragenlijsten samengevoegd.

Vanaf 1 2018 augustus bevat de vragenlijst ZIEN! Leerling 5-8 Leer- en leefklimaat een extra categorie: Veiligheidsbeleving. Dat is exact dezelfde categorie, met dezelfde stellingen en normering als in de huidige (aparte) vragenlijst Veiligheidsbeleving. Inhoudelijk verandert er aan beide vragenlijsten niets.

Sociale vaardigheden

De vragenlijst ZIEN! Leerling 5-8 Sociale vaardigheden blijft wel een aparte vragenlijst. Zo kun je ervoor kiezen om (bijvoorbeeld tijdens een tweede invulmoment) maar één van de twee vragenlijsten in te laten vullen. Of om de vragenlijsten op twee verschillende momenten in te laten vullen, zodat het niet te veel voor de leerlingen wordt.

Zodra de nieuwe vragenlijst beschikbaar komt, is er ook een nieuwe handleiding. Die is dan geschikt voor zowel de vragenlijst Leer- en leefklimaat als de vragenlijst Sociale vaardigheden voor groep 5-8. Dat maakt het allemaal een stuk compacter en overzichtelijker.

  • Blijf op de hoogte!

    Elke maand Pim & Lonneke in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Nieuwe tips van Mark!

    Elke maand geeft Mark tips om jou door het schooljaar te helpen.

  • Makkelijker het OSO-dossier klaarzetten

    In deze blog vertellen we je over de werkwijze waarmee je in drie eenvoudige stappen het OSO-dossier klaarzet en inzage geeft aan ouders/verzorgers.