School- vaardigheidstoetsen van Boom nu rechtstreeks in ParnasSys te normeren

Categorie: Boom test uitgevers, ParnasSys

Gepubliceerd op:

Maak je gebruik van het leerlingvolgsysteem van Boom? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Sinds kort is het mogelijk om rechtstreeks in ParnasSys te normeren.

Het gaat als volgt in zijn werk. Je neemt een Schoolvaardigheidstoets (SVT) van Boom bij jouw leerlingen af. Deze scoor je handmatig en je voert vervolgens de ruwe score (=aantal goed) die een leerling op de toets behaalt, direct in ParnasSys in.

In ParnasSys worden vervolgens de genormeerde scores gerapporteerd. Het gaat dan om DLE, niveaus A-E en I-V, AVI-niveau voor de SVT Technisch Lezen en vaardigheidsscore voor de SVT Spelling. Je verwerkt de gegevens vervolgens zoals u dat ook met andere toetsen in ParnasSys gewend bent.

Elke Schoolvaardigheidstoets is een zogenoemde ‘module’ die wij op verzoek van Boom voor jouw school kunnen activeren.

Wil je meer weten? Lees verder op de site van Boom test uitgevers of neem contact op met uitgever Judith Rood van Boom test uitgevers: j.rood@boomtestuitgevers.nl, (020) 5200132.

  • Blijf op de hoogte!

    Elke maand Pim & Lonneke in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Nieuwe tips van Mark!

    Elke maand geeft Mark tips om jou door het schooljaar te helpen.

  • Makkelijker het OSO-dossier klaarzetten

    In deze blog vertellen we je over de werkwijze waarmee je in drie eenvoudige stappen het OSO-dossier klaarzet en inzage geeft aan ouders/verzorgers.