Vernieuwde ParnasSys Leerkracht app: simpel en doeltreffend!

Categorie: Anders Werken, ParnasSys Leerkracht, Parro, Nieuws, ParnasSys

Gepubliceerd op:

Als leerkracht zie je ‘s ochtends liever niet dat de klas incompleet is, maar je ontkomt er niet aan dat er wel eens een kind ziek of afwezig is. Snel even de afwezigheid invoeren in je telefoon, zodat je er de hele dag niet meer naar om hoeft te kijken! Dat is wat de leerkrachten het meest noemen als het gaat over het gemak van ParnasSys Leerkracht. Maar de vernieuwde app voorziet jou als leerkracht in nog veel meer gemak. Lees snel verder om meer te weten te komen over de totstandkoming van de vernieuwde app en wat deze jou kan bieden.

Onderzoek naar wensen over de app

Medio juni 2016 is er een onderzoek opgezet om te ontdekken hoe de ParnasSys Leerkracht app beter kan aansluiten bij de wensen en context van de leerkracht. Twintig leerkrachten uit het hele land hebben medewerking verleend aan interviews en meer dan tweeduizend leerkrachten vulden een vragenlijst in!

Wat bleek? Het simpele van de app is wat leerkrachten zo tevreden maakt. Niet teveel poespas, maar snel absenties invoeren, contacten bij de hand hebben en herinnerd worden aan verjaardagen: dat is wat de app krachtig maakt volgens de leerkrachten die meewerkten aan het onderzoek.

Parro versus ParnasSys Leerkracht

Op basis van het onderzoek en geluiden uit de markt kwamen we tot de conclusie dat de app aan vernieuwing toe was. Ook bleek er veel verwarring te zijn over het verschil tussen Parro en ParnasSys Leerkracht? Hoe zit dit eigenlijk? In de afbeelding geven we een kort overzicht van de historie.

Ben je op zoek naar een app waarin je alle belangrijke informatie omtrent leerlingen en collega’s bij de hand hebt en waarmee je je absenties kunt beheren? Dan zoek je ParnasSys Leerkracht. Ben je op zoek naar een app voor oudercommunicatie? Dan zoek je Parro. Kloppen deze namen niet op jouw telefoon? Tijd om naar de store te gaan en de nieuwste versies van de app(s) te downloaden!

Maar wat kunnen we dan verwachten van de nieuwe app?

In onze nieuwe app kun je alles verwachten wat de vorige ParnasSys Leerkracht app al kon, maar dan sneller, makkelijker en mooier. Door de nieuwe inrichting en vormgeving van de app zijn je meest gebruikte groepen altijd snel toegankelijk. De gegevens van je meest gebruikte groep worden automatisch ingeladen, wat voorkomt dat je overbodig lang moet wachten. Heb je toch gegevens nodig van een andere groep? Dankzij de nieuwe menustructuur kun je makkelijk wisselen tussen je groepen. Dit is niet alleen handig als je bijvoorbeeld voor twee groepen staat, maar ook als (vaste) invaller.

                       

Absenties invoeren is in ParnasSys Leerkracht dankzij de nieuwe vormgeving in een handomdraai gedaan. Ook als er meerdere leerlingen afwezig zijn op dezelfde dag voer je deze gemakkelijk in en sla je deze in een simpele klik op. Je hoeft dus niet heen en weer te switchen tussen leerlingen wanneer deze op dezelfde dag afwezig zijn.

                               

Dankzij de nieuwe supportomgeving kun je makkelijk een vraag of wens invoeren in de app en kun je op elk moment de handleiding raadplegen in het kennisportaal. Binnenkort is het zelfs mogelijk om in de app toegang te krijgen tot de community!

Om de app aan te laten sluiten bij de dagelijkse praktijk van de leerkracht blijven wij de app doorontwikkelen. Zet automatisch updaten aan of update zelf regelmatig om van nieuwe en verbeterde functionaliteiten te profiteren. Houd ook onze website in de gaten voor nieuws over de app: er liggen nog wat goede ideeën klaar bij ons ontwikkelteam dankzij de input die jullie ons gaven in de community en in het onderzoek.

Download nu de nieuwe ParnasSys Leerkracht app in de Play Store (Android) of App Store (iOS) en verwijder de oude versie van je telefoon.

  • Blijf op de hoogte!

    Elke maand Pim & Lonneke in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Nieuwe tips van Mark!

    Elke maand geeft Mark tips om jou door het schooljaar te helpen.

  • Makkelijker het OSO-dossier klaarzetten

    In deze blog vertellen we je over de werkwijze waarmee je in drie eenvoudige stappen het OSO-dossier klaarzet en inzage geeft aan ouders/verzorgers.