Vernieuwing koppeling tussen Kwink en Zien!

Categorie: Zien!, Sociaal-emotioneel, ParnasSys, Koppeling, Nieuws, Anders Volgen

Gepubliceerd op:

Kwink bestaat 5 jaar, en in die 5 jaar heeft de methode voor sociaal-emotioneel leren zich volop doorontwikkeld. Tijd dus om de koppeling tussen Kwink en Zien! te vernieuwen!

Kwink is een online methode voor sociaal-emotioneel leren (SEL) inclusief burgerschap en mediawijsheid. De methode is ontwikkeld voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs. Kwink biedt een doordacht SEL-programma, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en richt zich op preventie (van bijvoorbeeld pesten op school) en de kracht van een veilige groep. De lessen zijn praktisch, leuk en altijd actueel.

Kwink werkt met actuele lessen die elk schooljaar opnieuw worden ontwikkeld. In deze lessen komen de vijf SEL-competenties aan bod. Nieuw zijn de vijf Kwinkslagen: vaste strategieën die kinderen direct kunnen toepassen in bepaalde situaties.  Voor elke SEL-competentie is er één Kwinkslag. Net als Zien! werkt Kwink met de cyclus van handelingsgericht werken. Beide systemen zijn dus goed naast elkaar te gebruiken, en kunnen elkaar aanvullen. Om deze koppeling nog beter te maken, willen we de bestaande documenten herzien en uitbreiden.

Gebruiken jullie op school én Zien! én Kwink en wil je meedenken over deze koppeling? Stuur dan een mailtje naar zien@parnassys-academie.nl.