Vernieuwing van het digitaal rapport

Categorie: Nieuws, Anders Communiceren, Anders Werken, Digitaal rapport

Gepubliceerd op:

Het digitaal rapport binnen ParnasSys gaat de komende tijd veranderen. In dit artikel wordt beschreven welke aanpassingen je kunt verwachten.

Zoals je merkt, verandert ParnasSys per release. Door deze veranderingen kunnen we je voorzien van de beste digitale gereedschappen binnen het primair onderwijs. Hierdoor hebben je en alle andere belanghebbende in het onderwijsproces een helder zicht op het resultaat van jouw leerlingen.

In dit artikel gaan we wat dieper in op de huidige en toekomstige veranderingen van het digitaal rapport. In de zomervakantie zijn we een nieuwe techniek gaan gebruiken voor het maken van het digitaal rapport. Hierdoor kunnen de digitale rapporten sneller geprint worden, zal het rapport flexibeler omspringen met de inhoud en kunnen we nieuwe functionaliteit toevoegen. De rapporten die je genereert, verschijnen vanaf 12 augustus automatisch bij het tabblad ‘taken’.

Huidige varianten

In de afgelopen jaren is er groot aanbod aan varianten van rapporten ontstaan door de wensen die gebruikers hebben aangedragen ter verbetering van het digitaal rapport. De namen van de verschillende digitaal rapport varianten maakten het echter niet altijd duidelijker wat de uiterlijke verschillen waren tussen deze rapporten. Dit hebben we verandert naar één scherm, waar alle uiterlijke opties worden getoond. Met deze opties bepaalt u het uiterlijk van het rapport.

Standaard vormgeving op schoolniveau

Een ander probleem dat we binnenkort oplossen, is dat je in het verleden niet direct het rapport met de juiste vormgeving bij de leerling of groep kon afdrukken. Het vastleggen van het uiterlijk op schoolniveau moet dit verhelpen. Afspraken met het gehele team over hoe iedereen tot hetzelfde uiterlijk van het rapport komt, worden dus overbodig. Dit is vanaf 9 september mogelijk.

Voorblad en legenda

Omdat je het rapport vanuit ParnasSys zo compleet mogelijk op papier wilt krijgen, gaan we in de toekomst een optie voor een voorblad toevoegen. Hierdoor kun je direct het volledige rapport afdrukken met het gemaakt PDF bestand. Om het rapport begrijpelijker te maken gaan we alle schalen die op een rapport worden gebruikt weergegeven in de legenda.

Ouderportaal

Voor de scholen die het ouderportaal hebben, gaan we het mogelijk maken de digitale rapporten direct te plaatsen in het ouderportaal. Jouw leerlingen en hun ouders hebben dan direct een digitaal rapport. Door de mogelijkheid van het toevoegen van een voorblad kan een ouder en of kind desgewenst zelf het rapport als een boekje afdrukken en hiermee langs familie en vrienden gaan.

Digitaal delen

Daarnaast krijgen ouder en kind het rapport ook in een digitaal formaat en kunnen ze zelf bepalen via welk digitaal medium ze het rapport willen delen. Bijvoorbeeld met opa en oma aan de andere kant van hun woonplaats of de wereld! Hierdoor geven we u meer mogelijkheden om de administratieve druk van het maken van rapporten te verminderen.

Al deze veranderingen zullen het komende halfjaar in ParnasSys verschijnen!

  • Blijf op de hoogte!

    Elke maand Pim & Lonneke in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Nieuwe tips van Mark!

    Elke maand geeft Mark tips om jou door het schooljaar te helpen.

  • Makkelijker het OSO-dossier klaarzetten

    In deze blog vertellen we je over de werkwijze waarmee je in drie eenvoudige stappen het OSO-dossier klaarzet en inzage geeft aan ouders/verzorgers.