Digitaal rapport

Snel en efficiënt het rapport opstellen

ParnasSys biedt jou de mogelijkheid om het rapport snel en efficiënt op te stellen. Leerkrachten vullen gedurende het jaar de resultaten van de methodetoetsen in, waarbij automatisch het rapport wordt bijgewerkt. Voordat het rapport meegegeven wordt aan de leerlingen, loopt de leerkracht de resultaten in het rapport langs en print het rapport uit. De ParnasSys Academie heeft een ruime ervaring in de begeleiding van scholen die een nieuw rapport willen opstellen.

Er wordt begeleiding geboden om de visie op rapporteren en beoordelen helder te krijgen, om de inhoud van het rapport aan te laten sluiten bij de wensen en bij de praktijk en om het rapport te leren bouwen of te laten bouwen in ParnasSys. Deze scholing en/of begeleiding is bedoeld voor scholen die een nieuw rapport willen ontwikkelen met of zonder het programma ParnasSys. Dit kan variëren van het overzetten van het huidige rapport in ParnasSys tot het formuleren van een visie op oudercommunicatie en rapportage om van daaruit het rapport te ontwerpen.

Scholing en begeleiding

Onze scholing en begeleiding kan uit verschillende momenten bestaan:

  • Consult: er wordt een plan van aanpak gemaakt om te komen tot een nieuw rapport.
  • Teamscholing: de visie en uitgangspunten voor een nieuw rapport worden geformuleerd.
  • Commissiebespreking (eventueel met ouders): een commissie maakt een voorstel hoe het rapport eruit moet gaan zien.
  • Teamscholing: het rapport wordt besproken en vastgesteld. Daarna leren de leraren het rapport te gebruiken.

Heb je niet de tijd of mogelijkheden beschikbaar om het rapport zelf te maken? Dan kan dat ook worden verzorgd.

Jan de Waard

Onderwijsadviseur ParnasSys en Gynzy


Driestar onderwijsadvies

De ParnasSys Academie van Driestar onderwijsadvies biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.

Sluiten