Klik op een pleindag om aan te melden

 • 15 mei 2019, GBS de Wingerd, Goes
 • 31 oktober 2018, Basisschool de Talisman, Eindhoven
 • 14 november 2018, Basisschool de Kameleon, Drachten
 • 6 maart 2019, Basisschool De Zonnewende, locatie Keerkring, Apeldoorn
 • 20 maart 2019, Joop Westerweelschool, Amsterdam

Kies uit de volgende workshops

 • Sta jij voor de klas én zoek je naar een andere werkwijze voor het traditionele groepsplan? Maak in deze workshop kennis met de nieuwste ideeën over hoe je toetsresultaten vliegensvlug kunt omzetten naar actiegerichte koersen voor je leerlingen. ParnasSys en Gynzy willen leerkrachten nog meer ontlasten door toetsresultaten te projecteren op leerlijnen, klassen slim te clusteren en praktische suggesties te doen voor handelingen.

 • Parro is fun, verkleint de afstand met ouders en maakt het organiseren van activiteiten kinderlijk eenvoudig. Tijdens deze workshop laten we de nieuwste trucjes van Parro zien, vertellen we je hoe je zelf tijd kunt besparen, kun je vragen stellen en vertellen andere leerkrachten hoe zij Parro inzetten en vertellen we je over de ontwikkelingen in het kader van Anders Communiceren met ParnasSys.

 • In deze workshop introduceren we de digitale verwerkingssoftware van Gynzy. Daarnaast helpen we je met het koppelen van de door jou gebruikte methodes en natuurlijk de koppeling met ParnasSys zodat jij na deze workshop direct met je leerlingen aan de slag kunt met gepersonaliseerd leren in Gynzy.

  Geen nakijkwerk, hulp bij lesvoorbereiding, duidelijke inzichten en nachtelijke updates van de vaardigheid van iedere leerling in ParnasSys. Gynzy is naast of in plaats van werkboekjes in te zetten en ondersteunt vrijwel alle methodes die in Nederland gebruikt worden. Bovendien is het ook volledig zonder methode te gebruiken door leerlingen persoonlijke leerroutes aan te bieden middels maar liefst 2500 leerdoelen in de Gynzy Werelden.

 • Hoe werk jij met ParnasSys? Waar zou je handiger in willen worden? Heb jij misschien wel de gouden tip voor collega’s op andere scholen? In deze interactieve workshop onder begeleiding van specialisten van de ParnasSys servicedesk ga je ervaringen uitwisselen om handiger en makkelijker te werken met de huidige mogelijkheden in ParnasSys. Het doel is sneller en effectiever gebruik maken van ParnasSys. We sluiten af met tips van de servicedesk.

 • In deze workshop gaan we aan de slag met de belangrijkste veranderingen die in het schooljaar 2018/2019 op het programma staan voor het leerlingvolgsysteem in ParnasSys. Je krijgt uitleg over de voordelen van nieuwe functies, zoals het nieuwe niet-methodetoetsinvoerscherm, de resultaatvergelijkingspagina, het stellen van doelen voor niet-methodetoetsen en de vernieuwde groepskaart. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om een aantal functionaliteiten gedeeltelijk zelf al uit te proberen en je mening hierover te geven. Na het bezoek van deze workshop ben je helemaal op de hoogte van de nieuwe functies die in de maanden na deze Pleindag plaatsvinden.

  We sluiten af met een presentatie van de ideeën die momenteel worden uitgewerkt met betrekking tot de doorontwikkeling van het leerlingvolgsysteem voor de komende schooljaren.

 • Ervaar en ontdek hoe je de effectiviteit van je handelen kunt vaststellen én hoe je goede doelen kunt stellen

  Het invoeren van toetsresultaten is nóg makkelijker geworden, door de updates van ParnasSys. Bovendien zijn er extra mogelijkheden om de toetsresultaten te bekijken: nieuwe weergave-mogelijkheden en overzichtelijke schermen. We laten je in deze workshop ervaren hoe je snel de ingevoerde toetsresultaten kunt controleren én kunt omzetten in acties: welk overzicht en welk scherm gebruik je voor welke vraag? Hoe kun je snel zien wat je kunt ‘vieren’ met de leerlingen en hun ouders en hoe formuleer je doelen voor de komende periode?

  Daarnaast praten we je bij over de waarde van referentieniveaus en hoe je als leerkracht hiermee aan de slag kunt gaan in je klas. Ook het werken met het gecorrigeerde niveau dat nu in ParnasSys getoond wordt (vooral relevant voor leerlingen die een andere toets maken dan hoort bij hun DL), wordt besproken.

Op de pleindagen wordt op drie verschillende manieren kennis uitgewisseld:

 • Halen 

  Volg de workshops tijdens de Pleindagen en leer ParnasSys nog beter kennen. We nemen je mee in bestaande en nieuwe tools, zodat jij nog makkelijker en sneller je weg vindt en hierdoor tijd bespaart.  
 • Brengen 

  Laten we onze krachten bundelen: jij met je onderwijservaring en wij met onze IT-kennis. Vertel ons wat je nodig hebt op de Pleindagen, zodat we samen slimme en werkbare oplossingen maken waar jij op school echt wat aan hebt.  
 • Delen 

  Leer van andere scholen door kennis te delen of te sparren op de Pleindagen. Ontdek samen hoe je meer uit ParnasSys kan halen en denk mee over het onderwijs van de toekomst. Dan gaan wij als ParnasSys aan de slag.

ParnasSys is actief op meer dan driekwart van de basisscholen in Nederland en wordt gebruikt door meer dan 122.000 basisschoolmedewerkers. Als partner van zoveel scholen willen we samen met jullie onze digitale toepassingen nog beter aan laten sluiten op de praktijk en de toekomst van het onderwijs. Daarom organiseren we de ParnasSys Pleindagen.

Samen het onderwijs beter maken Wij willen dat onze IT-oplossingen naadloos aansluiten op jouw wensen en behoeften. Tijdens de Pleindagen horen we graag hoe we jouw werk makkelijker kunnen maken met onze digitale toepassingen. Ook geven we je graag tips over hoe je nog beter met ParnasSys aan de slag kan en kun je ervaringen delen met andere scholen. Met de Pleindagen zorgen wij dat jij je vak nog beter kan uitoefenen.

Ontmoet meester Mark op de Pleindagen

Dit schooljaar worden de Pleindagen nog leuker, want meester Mark komt ook langs!

 • Blijf op de hoogte!

  Elke maand Pim & Lonneke in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 • Nieuwe tips van Mark!

  Elke maand geeft Mark tips om jou door het schooljaar te helpen.