Afbeeldingen

Lezers zijn vaak meer gericht op beeld en minder op tekst. Beeld is de blikvanger van een publicatie. Het is daarom goed om professionele beelden te gebruiken en dat vraagt soms om een investering.

 

Fotografie

Kleur

De foto’s zijn bij voorkeur licht en fris. Ontwerp en beeld versterken elkaar wanneer kleuren van het ontwerp terugkomen in de fotografie. Het is daarom goed foto’s te gebruiken waarin huisstijlkleuren aanwezig zijn, dat maakt het ontwerp krachtig.

Mensen in beeld

De kijker moet zich kunnen identificeren met een foto. Foto’s waarop mensen staan zijn dat eerder dan abstracte foto’s. Foto's moet ook geloofwaardig zijn met authentieke mensen met een Nederlands uiterlijk in hun natuurlijke omgeving.

Onderwijs en ICT

In de foto's wordt moderne technologie afgebeeld dat aansluit bij ‘ICT in het basisonderwijs’. Hierbij is het belangrijk om de foto-database regelmatig bij te werken en te voorzien van nieuwe beelden.


Headers & voorbladen

Voor headers en voorbladen worden achtergrondfoto's in grijstinten gezet met daar overheen een 90% overlay van PS-Primair.

AdobeStock_99922774_PS-Primair.jpg

Mockups

Schermafbeeldingen van producten worden nooit los getoond, maar dienen altijd te worden opgenomen in een device-mockup. Devices worden in abstracte vorm afgebeeld (dus niet foto-realistisch).

TODO: set mockups maken.