Een doorgaande lijn naar groep 3 met leerlijnen

Categorie: Leerlijnen

Gepubliceerd op:

Na leerlijnen voor groep 1 en 2 zijn er nu ook leerlijnen voor groep 3 beschikbaar. Dat biedt veel voordelen. Je kunt dan aan de slag met het leren middels spel. En dat sluit goed aan bij wat kinderen in groep 3 nodig hebben.

Enthousiast

De eerste scholen zijn al enthousiast aan de slag gegaan met het leerlijnenpakket voor groep 1, 2 én 3’. De leer- en ontwikkelingslijnen voor groep 1 en 2 zijn ongewijzigd. Nieuw is dat er doelen zijn voor groep 3. Scholen starten verschillend op met deze leerlijnen. De ene school wil komend schooljaar werken met de rekenleerlijnen, de andere school begint eerst met taal. Het is mooi om te zien dat de leerkrachten van groep 3, samen met leerkrachten van groep 1 en 2, op zoek gaan naar betekenisvolle activiteiten. Dit sluit aan bij de behoefte van de kinderen. En daar doen we het voor! 

Leren door spel

In de kleutergroepen wordt het leren door spel erg gestimuleerd. In groep 3 wordt dat vaak meteen helemaal losgelaten en komen de leerlingen in een erg ‘schoolse’ setting terecht. De leerlijnen kunnen je helpen om dat te doorbreken en aan te sluiten bij de ontwikkeling van de leerlingen. We schreven daar al eerder uitgebreid over. Lees het hier nog eens terug. Ben je ook enthousiast geworden over deze leerlijnen? Neem dan contact met ons op! 

Productvoorstelling

Volgend schooljaar organiseren we een bijeenkomst voor geïnteresseerde scholen. We vertellen je dan meer over de mogelijkheden en de voordelen. Ook kun je je vragen stellen. Meer informatie en aanmelden kan via de website

Gouwe Academie

De Academie van ParnasSys van Gouwe Academie biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.