Een rapport voor kleuters bij de leerlijnen

Categorie: Rapporteren, Oudercommunicatie, Nieuws, Jonge kind, Leerlijnen, Digitaal rapport

Gepubliceerd op:

Natuurlijk zijn ouders benieuwd hoe hun kind het doet op school. Daarom geven we al jarenlang rapporten mee. Maar wat doe je voor kleuters; die nog geen cijfers krijgen? Wat deel je dan met ouders, en hoe? Met de Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind als basis, heb je verschillende mogelijkheden.

Vanuit de leerlijnen

Vanuit de leerlijnen kun je verschillende overzichten opvragen. Als basis voor het rapport kun je heel goed het overzicht Leerlijnenprofiel leerling gebruiken. Hierop zie je per leergebied welke niveaus behaald zijn. Is een niveau deels behaald, dan zie je een percentage behaalde doelen van dat niveau. Bij dit overzicht hebben wij een toelichting voor ouders geschreven, die je hierbij kunt gebruiken zodat ouders het profiel goed kunnen lezen.

Het leerlijnenprofiel kun je aanvullen met andere informatie over de leerling, vanuit ParnasSys of vanuit een eigen aanvulling van de leerkracht. Vul je voor de kleuters Zien! in, dan is het overzicht Zien! ouderrapportage een hele duidelijke rapportage aan ouders. 
Natuurlijk kun je als leerkracht ook een vrij verslagje schrijven, bijvoorbeeld aangevuld met een foto of tekening van de leerling. Wil je per onderdeel/leergebied iets vertellen over de leerling, dan helpen standaardzinnen waaruit je kunt kiezen. We bieden daarvoor een Excelformat met tekstvakken of met klikzinnen, die je als school vooraf kunt formuleren. 

Rapport in ParnasSys 

Heb je voor groep 3-8 een rapport in ParnasSys gebouwd en wil je dat het rapport voor het jonge kind er hetzelfde uitziet? Dat kan. Je kunt voor hen een (aangepast) rapport bouwen in ParnasSys. Gegevens uit de leerlijnen worden daar niet automatisch in overgenomen, je moet het rapport dus zelf nog vullen met resultaten die je met de ouders wilt delen. 

Onderwijsadviseurs van de ParnasSys Academie zijn beschikbaar als je ondersteuning wilt bij het bouwen van een rapport. Zie deze pagina voor meer informatie.

Ontwikkelverslag 

Wil je, los van het leerlijnenprofiel en het rapport in ParnasSys, iets meegeven wat past bij welke onderdelen jullie willen rapporteren en hoe jullie dat willen formuleren, maar wil je daar niet ParnasSys voor gebruiken? Dan bieden we je de mogelijkheid om je rapport, aangepast aan je eigen wensen, te maken in een Excelformat. Dit wordt dan een compleet ontwikkelverslag. Je kunt daarvoor een combinatie maken van onderdelen met toelichtende teksten, met als rapportage vinkvakjes en vooraf opgestelde zinnen waaruit je kunt kiezen. Op basis van het voorbeeldformat kies je zelf welke teksten, onderdelen, kleuren en dergelijke je wilt gebruiken. We bieden je dit format aan, aangepast aan jullie wensen. De kosten voor het maken zijn €399 excl. btw; eventueel komen daar nog begeleidingskosten van jullie onderwijsadviseur bij. 

Wil je doorpraten over welke mogelijkheid het beste bij jullie aansluit en hoe jullie dat vorm willen geven? Neem dan contact op met onderwijsadviseur H. (Hetty) Berkhout. 

Hetty Berkhout

Onderwijsadviseur jonge kind

Gouwe Academie

De Academie van ParnasSys van Gouwe Academie biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.