Van kleinschalig projectteam naar landelijke onderwijsverbinder

Categorie: ParnasSys, Nieuws

Gepubliceerd op:

Al minstens 15 jaar verbeteren wij de informatievoorzieningen op meer dan driekwart van de basisscholen van Nederland. Maar dat ging niet van de één op de andere dag. Onze diepgewortelde manier van ‘anders denken’  werd vlak na het millennium niet direct grootschalig omarmd, want de meerwaarde van online werken kostte nog wat overtuigingskracht in onderwijsland.

Werken in de cloud? Revolutionair!

Het is 2003, een klein projectteam gaat van start om een nieuw webbased leerlingadministratie- en volgsysteem in het leven te roepen. De knappe koppen van dit team zijn namelijk overtuigd dat een dergelijk systeem beter in de cloud kan draaien dan lokaal op de computers. Op die manier kunnen leerkrachten de toetsen thuis nakijken en resultaten direct in het systeem invoeren. Revolutionair voor die tijd! En niet voor niets kregen we een jaar later bij de lancering van ParnasSys volop aandacht van De Volkskrant vanwege het inzicht voor ouders via het ouderportaal. Slimme tools als hulpplannen, notities, (adaptieve) toetsen en Zien! waren toen al geïntegreerd.

BRON-koppeling zorgt voor boost

Hoewel er tientallen scholen startten met ParnasSys, was het lastig om heel onderwijzend Nederland te overtuigen van de meerwaarde van ons online systeem. Maar in 2009 kwam het kantelpunt. ParnasSys had zich lang genoeg staande gehouden in het onderwijs en meer en meer scholen hadden interesse in ParnasSys. Dit kwam mede doordat de overheid de BRON-koppeling had verplicht. ParnasSys voldeed hier snel aan en concurrenten bleven achter. 

Dit jaar werd ook de bekende groepskaart gelanceerd, net als Ultimview. De jaren daarna werd ParnasSys verbeterd en kwamen er nieuwe features en modulen, zoals leerlijnen in 2011. 

Ouders meer centraal

In 2016 merkten we dat er meer vraag kwam naar ondersteuning bij ouderbetrokkenheid. Zo kwam onze communicatie-app Parro tot leven en het werd direct populair onder de doelgroep. Nu gebruiken al 1500 scholen en 300.000 ouders de app om met elkaar te communiceren. Op dit moment bouwen we verder aan ouderbetrokkenheid en bieden we met Schoolkassa ondersteuning aan scholen om betaalverzoeken te innen bij ouders. 

De trotse verbinder in het basisonderwijs

Inmiddels zijn we trots dat veel scholen ParnasSys gebruiken en dat we een begrip zijn in onderwijsland. Niet alleen betrekken we besturen, schoolleiders en leerkrachten, maar ook leerlingen, ouders én zakelijke partners. Met bijna 100 koppelpartners en mooie samenwerkingen met Gynzy, Driestar Educatief, Koninklijke Van Gorcum, Kwest Online, Cees Bos, Cloudwise en Konnect blijven wij de verbinder in het basisonderwijs.

Op naar de toekomst!

Want we zijn nog lang niet klaar! Met 70 enthousiaste medewerkers blijven we ontwikkelen en bouwen om de werkdruk in het onderwijs te verminderen en de inzichten in de leerlingontwikkeling te verhogen.