De leer-kracht-updates van februari: hoe werken ze in de praktijk?

Categorie: ParnasSys, Niet-methode toetsen, Rapportages, Nieuws

Gepubliceerd op:

Bert en Mascha aan het woord

Het idee achter de leer-kracht-updates is het dat werken in ParnasSys makkelijker wordt. Maar hoe gaat dat er nu in de praktijk aan toe? In deze blog vertellen Bert (onderwijsadviseur ParnasSys Academie) en Mascha (Leerkracht en ParnasSys gebruiker) je hoe deze updates het dagelijks werk vergemakkelijken.

Bert

Onderwijsadviseur ParnasSys Academie

De nieuwe 'toetsvergelijkingspagina'

Sinds 20 februari, is de ‘toetsperiodevergelijkingspagina’ te raadplegen, met daaraan gekoppeld een nieuwe ‘Rapportage vaardigheidsgroei’. Tijdens trainingen van de ParnasSys Academie heb ik al veel positieve reacties gehoord over deze vernieuwing. Ik vind het ook een mooie toevoeging, aldus Bert. Je kunt nu op groepsniveau de resultaten van twee toetsperiodes van een vak met elkaar vergelijken op één scherm en daarbij zelf de weergaveopties kiezen. Je bepaalt ook zelf de interval van de periodes: een half jaar? Een jaar? Langer?

Toetsvergelijking-groepsniveau

De groei per leerling, in vaardigheidsscore of DLE, wordt aan de rechterkant weergegeven. Door op een roze kolomnaam te klikken, kun je sorteren. Wil je het overzicht liever offline bekijken? Geen probleem. Het scherm is direct op te vragen in pdf via de knop ‘afdrukken’ (je hoeft dus niet eerst naar het tabblad ‘overzichten’). 

 

Mascha

Leerkracht en ParnasSys gebruiker

De nieuwe 'toetsvergelijkingspagina'

De toetsvergelijkingspagina is voor mij een heel mooie aanvulling op het opbrengstgericht werken. Als je de groepskaart als uitgangspunt neemt om analyses te maken van je groep, wil je ook makkelijk kunnen vergelijken met voorgaande toetsen. Dat gaat nu veel sneller! Het fijne is dat je, net als via het tabblad ‘overzichten’, nu verschillende weergaveopties kunt kiezen en dit in één keer kunt printen als je het nodig hebt. Daarnaast kun je in dit overzicht alles, precies in de volgorde zetten die jij fijn vindt. Je hoeft het niet meer eerst te downloaden als Excelbestand, te openen en dan af te drukken. 

De nieuwe 'rapportage vaardigheidsgroei'

Verder heb je de mogelijkheid om de ‘rapportage vaardigheidsgroei’ in één makkelijke stap in beeld te brengen. Deze geeft onderaan een mooie weergave van de verdeling van niveaus binnen het leerjaar van de groep.

 

Meer weten? De ParnasSys Academie helpt je verder

Wil je met je team meer ontdekken over hoe je deze nieuwe functionaliteiten goed kunt benutten? We komen graag naar je toe voor een maatwerkscholing. Neem contact op via onderstaand mailadres, of kijk hier voor ons aanbod.  

Bert van der Mel

Onderwijsadviseur ParnasSys Academie