Leer-kracht-updates: op leerlingniveau toetsen vergelijken

Er staat weer een leer-kracht-update online!

ParnasSys heeft een nieuw scherm ontwikkeld waarmee je niet-methodetoetsen kunt vergelijken op leerlingniveau.

In deze blog vertelt Onderwijsadviseur Bert wat dit voor jou betekent.

Voordelen

Het nieuwe leerlingscherm is vooral handig wanneer je met ouders in gesprek bent en hen iets wilt laten zien op het scherm, zonder dat ze informatie over andere kinderen onder ogen krijgen. Voor een leerkracht of ib’er is deze pagina (ten opzichte van de toetsvergelijkingspagina op groepsniveau) handiger omdat je meerdere vakgebieden tegelijk kunt vergelijken.

Inzicht in groei

Afhankelijk van de ingestelde weergaven wordt de groei van een leerling in beeld gebracht. Dit kan in vaardigheidsscores, maar ook in DLE’s. Bovendien bepaal je met de weergaveopties (linksboven op het scherm) welke voortgangseenheden per toetsperiode worden getoond zoals het functioneringsniveau en het gecorrigeerde niveau.

Toetsvergelijking op leerlingniveau
Op het scherm: 1 leerling – 3 vakken – recente groei in VS en DLE

Toetsvergelijking leerlingniveau II

Op het scherm: 1 leerling – 1 vak – 1 willekeurig schooljaar

Printen en opslaan

Er zijn twee manieren om het overzicht op te slaan of uit te printen. Wanneer je een overzicht met eigen instellingen wilt gebruiken is het advies om de ‘afdruk-knop’ onderaan de pagina te gebruiken.  Heb je voldoende aan een voorgedefinieerde rapportage waarmee je de laatste twee toetsmomenten van alle vakken met elkaar vergelijkt? Kies dan voor de knop ‘Rapportage vaardigheidsgroei’, naast de afdruk-knop.

Rapportage vaardigheidsgroei leerling

Overzicht in pdf: ‘Rapport vaardigheidsgroei’ – per leerling (o.a. FN en groei in VS)

Ontdek meer

Wil je weten hoe je de nieuwe functionaliteiten optimaal kunt benutten met je team? We komen graag naar je toe voor maatwerkscholing.

Neem contact op via onderstaand mailadres, of klik hier voor ons aanbod. 

Bert

Onderwijsadviseur ParnasSys Academie