Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind: nieuwe verwijzingen mappen CPS

Categorie: Nieuws, Leerlijnen, Jonge kind, ParnasSys

Gepubliceerd op:

Maak je gebruik van de leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind, dan is het fijn als je voor het aanbieden van de doelen aan de slag kunt met concrete materialen. Daarom zijn er verwijzingen beschikbaar naar verschillende materialen voor kleuters. Voor de werkmappen van CPS zijn er nu verwijzingen gemaakt naar de activiteiten van de nieuwste versie van de mappen. 

Werkmappen CPS 

De verwijzingen naar de werkmappen van CPS, Gecijferd bewustzijn en Fonemisch bewustzijn zijn al langer beschikbaar. Recent zijn er nieuwe versies van deze mappen verschenen. We hebben de verwijzingen daarom vernieuwd, zodat ze aansluiten op deze nieuwste versie. Er is een overzicht beschikbaar van deze verwijzingen. De verwijzingen zijn in januari 2020 ook toegevoegd als bronnen in het leerlijnenpakket. Gebruik je een eerdere versie van het pakket, dan kun je het overzicht ernaast gebruiken, of zelf de verwijzingen toevoegen als bron bij de leerdoelen. 

Andere materialen 

Naast deze werkmappen verwijzen we ook nog naar verschillende andere materialen, zoals de methode Doe meer met Bas, Met Sprongen Vooruit en Schatkist. Ook is er een koppeling gemaakt met de doelen van Kleuterplein. Heb je één van de genoemde methodes in je kast staan? Dan is dat een mooi hulpmiddel om aan de slag te gaan met de doelen uit de leer- en ontwikkelingslijnen! 

Ook gebruiken? 

De verwijzingen naar materialen zijn vaak toegevoegd als bronnen bij de leerdoelen. Heb je het pakket al eerder overgenomen, en wil je gebruik maken van verwijzingen die nog niet bij jullie bronnen staan? Je kunt het overzicht met verwijzingen hier downloaden. Als je dat wilt, kun je deze ook zelf toevoegen als bron bij de leerdoelen. 

Handboek 

Vind je het lastig om het werken met de leerdoelen concreet te maken? Er is ook een heel mooi handboek gemaakt bij de leer- en ontwikkelingslijnen, met daarin per leerlijn tips een aandachtspunten bij het vormgeven van je aanbod én voorbeelden van uitgewerkte themaplanners. Het handboek bestellen kan via de webwinkel van Driestar educatief.

Suzanna van der Klooster

Onderwijsadviseur

Gouwe Academie

De Academie van ParnasSys van Gouwe Academie biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.