Een kijkje achter de schermen

Categorie: Nieuws, ParnasSys, Parro, Oudercommunicatie

Gepubliceerd op:Hai ik ben Bas

Ik maak apps voor Android. Ik werk met veel plezier sinds een jaar of acht bij Topicus Onderwijs. De laatste vijf jaar (vanaf het begin van Parro) heb ik gewerkt aan de Android-versie van Parro.

Waarom is jouw baan zo tof?

Mijn werk is om verschillende redenen leuk. Ten eerste is programmeren natuurlijk geweldig. Je kunt het vergelijken met het oplossen van puzzels. Soms is het frustrerend, omdat je met iets wat heel simpel lijkt toch lang bezig bent. Of je werkt aan functionaliteiten waar de gebruiker niks van merkt. Bijvoorbeeld omdat er een andere inlogmethode moet komen en je niet wil dat iedereen opnieuw moeten inloggen. Als het uiteindelijk lukt, dan ga je met een goed gevoel naar huis.

Daarnaast hebben we bij Parro veel autonomie. Het is mooi om met het team een functionaliteit te bedenken en deze vervolgens te maken. Als we merken dat gebruikers er blij mee zijn, geeft dat veel voldoening.

En wat doe je dan precies?

Eigenlijk probeer ik zoveel mogelijk te programmeren op een dag. In overleg met de designer maken we de lay-out van een scherm en programmeren de functies van de knoppen erbij. Daarnaast moeten de gegevens van de server ook op het scherm getoond worden en eventueel weer op de server opgeslagen.
Het is extra leuk als er nog wat tijd is om het fancy te maken. Hoewel niet iedereen dat altijd ziet. Als ik met veel pijn, moeite en plezier een animatie gemaakt heb en dat thuis vol trots laat zien, dan krijg ik wel eens te horen: "Dat heeft WhatsApp toch ook al?".

Wat is jouw persoonlijke missie in je baan?

Het geeft me de meeste voldoening als de functionaliteit goed aansluit bij de beleving van de gebruiker en als we merken dat gebruikers blij zijn en Parro ervaren als een betrouwbaar, prettig en veilig communicatiemiddel.


Wat is jouw wens voor het onderwijs?

Dat alle kinderen zich, zonder stress, op hun eigen niveau en tempo kunnen ontwikkelen. Dat ieder kind hierdoor trots is op de vooruitgang die het boekt en zich niet afgerekend of opgehemeld voelt ten opzichte van het gemiddelde prestatieniveau.