Makkelijkere werkwijze klaarzetten OSO-dossier

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op:

Vind jij ook dat het klaarzetten van het OSO-dossier makkelijker kan? Dan hebben we goed nieuws!

Na de zomervakantie introduceert ParnasSys een verbeterde werkwijze waarmee je in drie eenvoudige stappen het OSO-dossier klaarzet en inzage geeft aan ouders/verzorgers.

In deze blog laten we je kennismaken met de nieuwe stappen. 

STAP 1 – Uitschrijving en vervolgonderwijs

Voor het klaarzetten van het OSO-dossier navigeer je zoals gebruikelijk naar leerling > onderwijs > overstapdossier klaarzetten. Wanneer je hierop klikt kom je uit bij stap 1. Vanuit deze pagina is het mogelijk om direct door te klikken naar de pagina om de datum uitschrijving en vervolgschool (bij voortgezet onderwijs ook het advies VO) in te vullen. Voorheen moest je hiervoor eerst naar leerling > onderwijs > vervolgonderwijs navigeren om deze gegevens in te vullen. De nieuwe situatie zorgt ervoor dat er één heldere flow ontstaat voor het klaarzetten van het dossier. Hiermee voorkomen we dat je deze stap vergeet.

Stap 1- - OSO-dossier

STAP 2 – Verzamel gegevens en documenten uit ParnasSys

In stap 2 wordt het eenvoudiger om de gegevens uit ParnasSys te verzamelen die je wilt meesturen met het overstapdossier. Via het nieuwe scherm worden alle categorieën overzichtelijk onder elkaar in beeld gebracht met daaronder de bijbehorende gegevens van de desbetreffende categorie. Ook is de veelgehoorde wens doorgevoerd om notities mee te sturen met het OSO-dossier.

STAP 3 – Inzage verzorgers/ouders

In stap 3 wordt het OSO-dossier voor je klaargezet in een PDF-bestand. Ook wordt het PDF-bestand automatisch voor je klaargezet in de leerlingmap. Dit bestand kun je gebruiken om ouders/verzorgers inzage te geven in het OSO-dossier. Zoals je wellicht weet is het wettelijk verplicht om ouders/verzorgers hierin inzage te geven. Ook handig: het telefoonnummer van de schooldirecteur wordt automatisch aan het dossier toegevoegd.

Wist je dit al?

In de vorige release zijn er al een aantal verbeteringen doorgevoerd bij het OSO-dossier. Zo wordt er automatisch een PDF met dossierinhoud in de Leerlingmap geplaatst én bij een binnen-brin uitwisseling kun je automatisch alle toetsen meesturen.

Lees hierover meer op ons Kennisportaal