Meer overzicht voor jou: Ultimview toont meer data uit ParnasSys|WMK

Categorie: ParnasSys, Nieuws, ParnasSys|Ultimview, ParnasSys|WMK

Gepubliceerd op:

Net als WMK en Mijnschoolplan maakt Ultimview deel uit van de modules in ParnasSys|Schoolkwaliteit. Ons doel is om de verschillende modules steeds beter met elkaar te koppelen zodat op elke plek de informatie staat die je nodig hebt. Minder dubbel werk voor jou, dus!

WMK Basiskwaliteit: prestaties van scholen in één overzicht

Gebruik je ParnasSys|WMK en Ultimview? Dan toont het dashboard WMK Basiskwaliteit informatie uit ParnasSys|WMK. In één oogopslag krijg je te zien hoe scholen scoren op de basiskwaliteit aspecten zoals ze zijn opgesteld door de inspectie.

Wat zie ik?

In ParnasSys|WMK heb je vragenlijsten uitgezet over de basiskwaliteit van jouw school. Op basis van deze ingevulde vragenlijsten bepaalt WMK de gemiddelde basiskwaliteit. In Ultimview worden deze gemiddelden getoond. Zo kun jij als bovenschools medewerker in één makkelijk overzicht de gemiddelde waardering van alle scholen zien. Sterke en excellente punten van een school worden ook uitgelicht. Bovendien maakt het dashboard op eenvoudige wijze inzichtelijk op welke punten de school sterk of excellent scoort, en brengt het in beeld wat de aandachtspunten voor je school zijn. Zo behoud jij makkelijk het overzicht en krijg je snel inzicht in de kwaliteit van je scholen.


WMK Tevredenheidspeilingen: alle meningen bij elkaar

Als bovenschools bestuurder heb je nu met het nieuwe dashboard WMK Tevredenheidspeilingen overzicht van alle tevredenheidspeilingen van jouw scholen die afgenomen zijn in ParnasSys|WMK. Zo kun je de scholen makkelijk vergelijken, en in één oogopslag zien welke scholen op welke punten sterk zijn. Doordat aandachtspunten ook getoond zijn, weet je precies waar er ruimte is voor verbetering.

Wat zie ik?

In dit voorbeeld zie je een overzicht van 3 verschillende scholen. De gemiddelde waardering (links) toont de gemiddelde score over alle scholen voor een bepaalde peiling. Zo zie je hoe jouw scholen het doen onder leerlingen, leerkrachten en ouders. Wil je weten hoe de scholen scoren ten opzichte van elkaar? Dat zie je rechts. De gekleurde vakken hebben uitleg die getoond wordt wanneer je de cursor er op zet. Zo blijft het fijn overzichtelijk! School 99RV scoort in dit voorbeeld bovengemiddeld onder ouders. Maar school 99MV scoort onder ouders lager dan 2,5; vandaar het rode vak. Opvallend is dat school 99MV wel bovengemiddeld scoorde onder leerlingen en leraren. Misschien een aandachtspunt voor de school? Aan jou de taak om dit te interpreteren! De data is in ieder geval duidelijk.

 

Gebruik je al WMK en Ultimview maar zie je nog niks in de WMK-dashboards in Ultimview?

Dan is het tijd om ParnasSys|WMK te gebruiken!

Neem contact met ons op om de overstap te regelen.