De menukaart is vanaf nu beschikbaar in School Programma

Categorie: Nieuws, Schoolkwaliteit, ParnasSys|Mijnschoolplan, ParnasSys|WMK

Gepubliceerd op:

Op 10 mei heeft het ministerie van OCW de menukaart met interventies gepubliceerd in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs. Deze menukaart is nu volledig opgenomen in onze nieuwe module School Programma.

In deze blog vertellen we hoe je aan de slag kunt met de menukaart in School Programma.

Aan de slag met de menukaart in School Programma

Het kiezen van interventies

Onder de knop 'Menukaart' tref je een lijst aan met alle interventies van de menukaart. Wanneer je een interventie aanklikt, kun je bepalen of je de interventie wel of niet wilt inzetten voor jouw schoolprogramma. Zodra je een interventie kiest, krijg je de volgende informatie:

1. Wat is het? Wat houdt de interventie in?
2. Hoe effectief is het? Hoe groot is de impact?
3. Hoe groot is het bewijs? Is het bewijs evident?
4. Wat kost het, gelet op de inzet van mensen en middelen?
5. Waar moet ik op letten? Tips en suggesties.

Het uitwerken van interventies

Vervolgens maak je per gekozen interventie een kostenraming. Hoeveel geld is er nodig voor middelen, personeel, professionalisering en 'overig'? Je geeft per onderdeel (middelen, personeel etc.) de geschatte kosten aan. Daarna formuleer je de actiepunten met daarbij de gewenste situatie.

Het selecteren van de actiepunten

Onder de knop 'Mogelijke actiepunten' zie je het overzicht van alle actiepunten uit School Programma, verdeeld over de hoofdstukken en paragrafen. Vanuit dit scherm bepaal je wat de werkelijke actiepunten worden. 

Het plannen van de actiepunten

Onder de knop 'Gekozen actiepunten' komen alle actiepunten samen. Hier prioriteer en plan je de actiepunten over de komende schooljaren. De actiepunten komen automatisch terug onder de knop 'Jaarplannen'. Zo blijf je cyclisch werken aan het waarmaken van de doelen van jouw school.

Het monitoren van de actiepunten

Alle actiepunten komen ook terug onder de knop 'Monitor'. Met behulp van deze functie kun je eenvoudig de voortgang van jouw plannen monitoren.

Gebruikerstip

Bij veel schermen vind je rechtsboven in de hoek een knop om een overzicht als PDF te downloaden. Denk hierbij aan overzichten zoals 'Mogelijke actiepunten', 'Menukaart' of een 'Gids met alle uitgewerkte interventies'.