Dag community, hallo nieuwe ideeën!

Categorie: Nieuws, ParnasSys

Gepubliceerd op:

Bij ParnasSys maken we slimme IT-oplossingen die jullie moeten ondersteunen in je dagelijks werk. Via de community kan iedere gebruiker wensen doorgeven waar andere gebruikers op kunnen reageren en  stemmen.

Na een succesvolle start merken we nu dat deze manier van input verzamelen en samen bepalen waar de behoefte ligt niet goed meer werkt. Dit kregen we ook soms terug van jullie en daarom nemen we eind dit kalenderjaar afscheid van onze community. Natuurlijk komt er een nieuw alternatief waar we erg enthousiast over zijn!

Community en doel

De community werd in het leven geroepen met als doel om gehoor te geven aan jullie wensen. In de community kun je wensen aanmaken en reageren op wensen van andere gebruikers. Zo kunnen wij een goede inschatting maken welke wens breed gedragen wordt. De afgelopen jaren zijn er mooie ontwikkelingen voortgekomen uit de community, namelijk:

  • Bijzondere medische kenmerken zijn opvallend achter de leerlingnaam weer te geven én dit is ook te zien in het groepsoverzicht. 
  • Wettelijk gezag wordt getoond op de leerlingstamkaart 
  • Nieuwe rollen - met specifieke rechten - zijn aan aanstellingen toe te kennen.   
  • In Parro krijg je een melding op het moment dat een privacy-voorkeur door een ouder is aangepast

Helaas voldeden veel wensen niet aan onze verwachtingen. De meeste wensen werden als oplossingen ingediend. Wij zijn echter op zoek naar de problemen waar jullie tegenaan lopen, waarvoor onze product owners en analisten oplossingen kunnen bedenken wat past binnen het systeem en relevant is voor alle gebruikers. Zo is bijvoorbeeld het toevoegen van een extra knopje een teken van een ongebruiksvriendelijke pagina. Wij maken de pagina dan liever simpeler en overzichtelijker in plaats van dat we een knopje toevoegen. Daarnaast merken we dat sommige wensen niet realistisch waren of relevant voor één school.

Alternatieven

Natuurlijk vinden we jullie feedback erg waardevol en willen we dit niet missen. Daarom komt aan het eind van het kalenderjaar een andere mogelijkheid om mee te denken. Achter de schermen zijn we al bezig om een functionaliteit te bouwen waarmee je ideëen aan ons kunt doorgeven. Andere gebruikers kunnen hier niet meer op stemmen. In plaats daarvan komt jouw idee direct bij het productteam terecht. Via de nieuwsbrief koppelen we terug welke ideeën we hebben gebruikt voor het doorontwikkelen van ParnasSys en/of één van de modules. Hoe het exact werkt? De komende maanden houden we je via de nieuwsbrief op de hoogte.

Elkaar inspireren?

Heb je niet specifiek een idee maar ben je wel geïnteresseerd om mee te denken met ons? Maak dan kennis met de verschillende manieren van input geven op het Plein van ParnasSys. 

het Plein van ParnasSys