Een zomerklus van ParnasSys: 189 nieuwe scholen die met ParnasSys gaan werken

Gepubliceerd op 05 september 2019

Deze zomer hebben we niet stil gezeten. Uiteraard hebben velen van ons vakantie gehouden, maar zijn we ook druk bezig geweest met een aantal grote projecten.  Veel van deze projecten hebben met data te maken. Logisch, want uiteindelijk bestaat ParnasSys uit heel veel data. Zo hebben veel ontwikkelaars hard gewerkt om ParnasSys over te zetten op een nieuw technisch raamwerk en is de servicedesk druk bezig geweest met het overzetten van leerlingendata. Wat wij achter de schermen deden om deze data voor jullie klaar te zetten, lees je in deze blog.

Met meer dan 1,5 miljoen leerlingengegevens in ParnasSys en 80% van de scholen die werken met ons systeem, is het belangrijk dat wij een veilig en snel systeem hebben. Deze zomer zijn we daarom overgegaan naar een nieuw technisch raamwerk. Jullie hebben hier niets van gemerkt maar achter de schermen hebben veel ontwikkelaars maandenlang aan dit grote project gewerkt en half augustus zijn we volledig over gegaan op het nieuwe raamwerk. 

Ook onze conversie-afdeling is druk geweest met het omzetten van data. Mark en Gerke zijn elke zomer druk met conversies. Dit betekent bij ParnasSys dat leerlingengegevens in ParnasSys worden gezet. Dit jaar waren er weer 189 scholen waarvan de data omgezet moest worden. In de meeste gevallen betekent dit dat scholen van andere leerlingadministratie- en -volgsystemen overstappen naar ParnasSys. Maar ook zijn er scholen die fuseren of een nieuw BRIN-nummer krijgen.

Elke maand komen er steeds meer gegevens van kinderen bij. Tijdens de zomervakantie zijn er door de conversie weer 21100 leerlingen in ParnasSys gezet. Gegevens van de leerlingen worden in bestanden aangeleverd door scholen of andere LAS & LVS-systemen. Deze NAW-gegevens en veel toetsresultaten worden vervolgens vertaald in code dat ParnasSys begrijpt. Nu alles goed in ParnasSys staat, kunnen jullie je verder richten op de leerlingen en zorgen wij dat de informatie handig, veilig en snel paraat voor jou is!