Een kijkje achter de schermen

Categorie: Nieuws, ParnasSys

Gepubliceerd op:Hai wij zijn Pim & Lonneke

Wij zijn relatiebeheerders voor ParnasSys. Pim is drie jaar werkzaam voor ParnasSys als relatiebeheerder. Lonneke werkt er inmiddels vijf jaar, waarvan de laatste drie als relatiebeheerder.

Waarom is jullie baan zo tof?

Het onderwijs, en vooral het basisonderwijs, is de basis van onze toekomst. Daar worden kinderen gevormd en voorbereid op de ‘echte’ wereld. En hoewel kerndoelen het aanbod van scholen voor een groot deel bepalen, doet elke school het anders. Het is onwijs leuk om op scholen te komen en te ervaren hoe ze bepaalde uitdagingen verschillend aanpakken. Daarnaast het is tof om te zien dat de oplossingen die onze collega’s maken, daadwerkelijk een probleem oplossen voor scholen en besturen.

En wat doen jullie dan precies?

We bezoeken scholen en besturen die ParnasSys gebruiken. Dat doen wij deels op verzoek, bijvoorbeeld als zij meer willen weten over producten als Parro en Schoolkassa. Daarnaast benaderen wij zelf scholen en besturen om ontwikkelingen te bespreken en te onderzoeken hoe we ze vanuit onze producten nog beter kunnen ondersteunen. Velen kennen lang niet alle mogelijkheden. Pim zorgt er ook voor dat de geluiden die ons team hoort onder de aandacht komen van onze andere afdelingen.

Wat is jullie missie in je baan?

Zoveel mogelijk scholen en besturen kennis laten maken met oplossingen die uitkomst bieden voor bestaande problemen. Soms zien wij hoeveel tijd men kwijt is voor het verzamelen en aanleveren van gegevens aan het bestuur, terwijl Ultimview of Mijnschoolplan dit al voor je verzameld heeft. Of horen we hoeveel tijd een school kwijt is aan het plannen van oudergesprekken, terwijl je dit met Parro heel eenvoudig regelt. Wij willen scholen graag laten kennismaken met deze hulpmiddelen, zodat ze zich de tijd en frustratie die met deze taken gepaard gaan kunnen besparen.

Wat is jullie wens voor het onderwijs?

Er zijn in het onderwijs steeds meer zij-instromers. Een goede hulp bij het lerarentekort, maar de grootste kracht hiervan is iets anders: zij-instromers hebben ervaring opgedaan in andere sectoren. Zij hebben een frisse blik, waarmee het onderwijs zich nog verder kan ontwikkelen. Als ze dan met hun oud-collega’s nog de kennis delen uit het onderwijs over hoe creatief en gepassioneerd de mensen zijn, is het helemaal een win-win.

Benieuwd waarom ParnasSys zo tof is?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om elke maand toffe nieuws in je inbox te krijgen.