Talentgesprekken plannen met Parro

Categorie: Gespreksplanner, Parro, Nieuws

Gepubliceerd op:

Blije leerkracht + blije ouders = blije leerlingen

Wil je ouders meer betrekken bij de talenten van hun kind? En vraag je jezelf af hoe je dit op een leuke maar efficiënte manier doet? Lees dan in deze blog hoe je snel en efficiënt talentgesprekken kunt plannen met onze communicatie-app Parro. Jij blij, ouders blij en kind blij!

Geef ouders een actieve rol bij talentontwikkeling

De rol van de leerkracht ligt bij talentontwikkeling in het signaleren, ondersteunen en begeleiden van talent en interesses van het kind. Want hoewel iedereen talenten heeft, zijn deze niet altijd direct zichtbaar. Maar hoe breng je de talenten van kinderen in kaart? Door ouders hierin een actieve rol te geven. Door het organiseren van een talentgesprek en ouders te vragen deze gesprekken samen met hun kind voor te bereiden geef je ze een actieve rol. De ouder krijgt verantwoordelijkheden, wat leidt tot een grotere betrokkenheid. Dit neemt je niet alleen werk uit handen, maar je creëert ook een situatie waar het thuisfront meer oog heeft voor de talenten van het kind.

Superefficiënt talentgesprekken organiseren

Het voorbereiden en plannen van talentgesprekken kan een tijdrovende klus zijn, maar met de Parro gespreksplanner heb je dit in 3 simpele stappen geregeld. Jij blij, ouders blij en kind blij!

1. Jij hebt als expert altijd de regie

De (talent)gesprekken zijn supereenvoudig te plannen en jij als leerkracht houdt altijd de regie over je eigen agenda. Je bepaalt zelf op welke tijdsloten de gesprekken plaatsvinden en met de koffiekopjes-functionaliteit bepaal jij wanneer je een pauze tussen de gesprekken wilt plannen.

2. Geef ouders heldere instructies en eigen verantwoordelijkheden waardoor ze zich meer betrokken voelen

Bij het uitnodigen van ouders kun je vooraf de gespreksstof vastleggen. Laat het thuisfront samen met het kind nadenken over de volgende vragen:

  • Waar ben je goed in?
  • Waar wil je naar toe?
  • Waar baal je van?
  • Waar ben je trouw aan?
  • Waar voel je je nog klein in? 

3. Laat ouders inschrijven op een tijdslot naar keuze. Het plannen van de talentgesprekken is super eenvoudig!

Ouders kunnen zichzelf via de gespreksplanner van Parro direct inschrijven op de tijdstippen die jij hebt aangegeven. En alle afspraken staan direct in jouw agenda - handig toch?!

Meer weten over het vergroten van ouderbetrokkenheid?

De ParnasSys Academie helpt je verder. We komen graag naar je toe voor een maatwerkscholing. Neem contact op via onderstaand mailadres, of kijk hier voor ons aanbod.  

Joost Wissink

Onderwijsadviseur ParnasSys Academie