Tevreden gebruikers van themaplanners Leerlijnen jonge kind

Categorie: Nieuws, Leerlijnen, Jonge kind

Gepubliceerd op:

Al eerder vertelden we over onze nieuwe themaplannen bij de Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind. Ze helpen je bij het plannen van je aanbod in betekenisvolle activiteiten. Inmiddels zijn er al veel scholen met deze themaplannen begonnen, en hebben we zelfs de eerste enthousiaste reacties al binnen! Lees ze hier.

Inzicht en overzicht

Eén van die enthousiaste reacties komt van de Noachschool in Schoonrewoerd:

“Sinds kort werken wij met de nieuwe themaplannen van Driestar educatief, we zijn hier heel tevreden over. Je krijgt goed inzicht in de doelen waar je aan werkt, met daarbij de behorende activiteiten en hoeken. Ook zie je in één oogopslag welke kinderen extra ondersteuning of uitdaging nodig hebben. Je hebt een compact overzicht.”

Compleet

Ook op De Schuilplaats in Putten gebruiken ze sinds kort de nieuwe themaplanners. Al langer maakten ze gebruik van de vorige versie van deze themaplannen. Onderbouwcoördinator Minet Willemsen vertelt:

“Gelijk al bemerkten wij dat er bij dit format veel meer schrijfruimte is. Het overzetten van onze brainstormideeën vanaf het Hoekenplan naar het Themaplan verloopt heel soepel, waardoor wij onze doelen heel goed kunnen koppelen aan het speelwerken. Er is nu een duidelijke en grotere ruimte voor de weer- en meer-doelen (de extra begeleiding en de uitdaging). Een heel groot voordeel is dat de doelen van periode 1a t/m 2c nu onder elk Themaplan 'hangen'. Zo kun je heel makkelijk alle doelen die je nodig hebt, knippen en plakken, zonder in andere documenten te hoeven zoeken. Erg handig voor je meer-/-weerdoelen en ook erg fijn als je een combinatiegroep hebt. Want nu kun je voor een combigroep één Themaplan gebruiken.”

Omdat je de themaplannen krijgt in Word-versie, kun je deze eenvoudig aanpassen naar je eigen wensen. Dat deden ze ook in Putten:

“Wij hebben zelf de kopjes 'Liedjes' en 'Filmpjes' toegevoegd, plus onze aanbodsdoelen voor de technieken bij de 'werkjes', zodat wij alle technieken aan bod laten komen. Wat ons betreft is het nieuwe Themaplan een hele goede ontwikkeling!”

Meer weten?

Wil je ook aan de slag met de nieuwe themaplanners? Neem contact met ons op om ze op te vragen.

Tip: werk je in Google Drive of in Word Online? De formats zijn ook in die versie beschikbaar. Lees er hier meer over.

Gouwe Academie

De Academie van ParnasSys van Gouwe Academie biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.