Parro juist nu!

Categorie: Parro, Oudercommunicatie, Ouderportaal, Nieuws

Gepubliceerd op:

Meer dan een half miljoen ouders en leerkrachten stonden deze week met elkaar in verbinding met behulp van Parro. Goede communicatie tussen school en ouder is momenteel belangrijker dan ooit!

Om niet aan te komen met het zoveelste – goedbedoelde! – lijstje met tips belde ik een aantal leerkrachten op om hen te vragen hoe zij Parro hebben ingezet. Lees in deze blog hoe jouw collega’s Parro nu gebruiken, welke praktische tips zij hebben voor jou en doe hier je voordeel mee!

Bied ruimte voor humor

“Sowieso heel raar om nu een lege klas voor je te hebben”, zegt juf Paulien van groep 8. Dagelijks heeft zij contact met de ouders via de chatfunctie van Parro. Daarnaast heeft zij ook contact met de kinderen via Sharepoint. Haar tip: “Blijf positief en bied ruimte voor humor!”

Korte lijntjes

Parro is prettig voor de korte lijn vindt juf Liesbeth (groep 7/8). De kinderen in haar klas beginnen op tijd en moeten om 14.00u het schoolwerk af hebben. Zo houd je grip op wat leerlingen doen en is er op afgebakende tijden contact met ouders via Parro.

Weekplanning

Bij juf Marleen (groep 3) is Parro onlangs aangeschaft. Via de functie Mededelingen stuurt zij iedere week een Weekplanning, waar ouders vervolgens mee aan de slag kunnen. Wanneer er individuele aanvullingen zijn voor een leerling gebruikt ze hiervoor de chat-functie.

Onderbouwtip: lees prentenboek voor

Juf Dewi (groep 7) heeft nog een leuke tip voor de onderbouw: “Maak een opname van het voorlezen van een prentenboek en deel deze vervolgens via Parro.” Ze geeft aan dat een goede relatie met ouders juist nu heel belangrijk is: “Houd het luchtig (vermijd grote lappen tekst), Parro is daar een goed middel voor. En gebruik de agenda in Parro voor het huiswerk! Zo is voor iedereen duidelijk wat er moet gebeuren.”

Directe lijn school-thuis

Juf Wieke is rt’er maar ook moeder, zij is blij dat - op haar aandringen - Parro nu wordt gebruikt op de school van haar kinderen. Zij noemt zichzelf ‘Parro-fan’: “Heel handig nu een directe lijn te hebben tussen school en ouders.”

Wij van Parro zijn trots op alle leerkrachten en wensen je veel succes de komende weken! Parro net aangeschaft en vragen over het gebruik van de app? Of werk je al langer met Parro en liggen er specifieke vragen? Neem gerust contact op, ik denk graag met je mee!

Gouwe Academie

De Academie van ParnasSys van Gouwe Academie biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.