Verbeterd in ParnasSys: vergelijken van niet-methodetoetsen

Categorie: ParnasSys, Nieuws, Werkdruk, Niet-methode toetsen

Gepubliceerd op:

ParnasSys introduceert 20 februari een verbeterde functie voor het vergelijken van toetsmomenten. In deze blog vertellen we je wat er is verbeterd. Ook vind je aan het eind van deze blog een handig instructiefilmpje, waarin we je in 3 minuten vertellen hoe jij alles uit de verbeterde functionaliteit haalt.

 

Wat is er verbeterd ten opzichte van de vorige vergelijkingsfunctie?


Inzicht in de individuele groei van je leerlingen

Wanneer je nieuwe toetsresultaten hebt ingevoerd wil je direct weten welke leerlingen het meest vooruit zijn gegaan en welke leerlingen in groei zijn achtergebleven. Met de nieuwe vergelijkingsfunctie in ParnasSys vergelijk je binnen een paar klikken de hoofdafnames van twee toetsmomenten met elkaar. ParnasSys berekent vervolgens automatisch de individuele groei van je leerlingen in vaardigheidsscore en/of DLE.

Let op: Je kunt alleen toetsmomenten vergelijken als de toetsen binnen dezelfde toetsserie en toetsversie vallen.

Bij het vergelijken van de toetsmomenten kun je al je leerlingen sorteren op ‘groei’. Hierdoor zie je in één oogopslag welke leerlingen het meest zijn gegroeid en welke leerlingen de minste groei hebben doorgemaakt.

Makkelijker printen en downloaden

Wil je nog meer tijd besparen? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om direct vanuit de vergelijkingspagina te printen via de knop 'Afdrukken' of te downloaden via de knop 'Rapportage vaardigheidsgroei'. 

De printfunctie vind je onderaan in het toetsvergelijkingsscherm.

De rapportagefunctie, naast de afdrukfunctie, stelt je in staat om het overzicht ‘vaardigheidssgroei’ direct vanuit de vergelijkingspagina te downloaden. Voorheen was dit alleen mogelijk in ParnasSys via de volgende route: overzichten → leerlingvolgsysteem → overig LVS → vaardigheidsgroei.


Wil je aan de slag met de verbeterde functionaliteit?

Bekijk hieronder het instructiefilmpje waarin we in drie minuten vertellen hoe jij alles uit de nieuwe mogelijkheden haalt.

 

Blijf op de hoogte van de leer-kracht-updates