Zien! aangeschaft? En dan?

Categorie: Zien!, Sociaal-emotioneel, Nieuws

Gepubliceerd op:

Je hebt Zien! korter of langer geleden aangeschaft en wilt Zien! op een effectieve manier gebruiken, zodat de leerlingen er wat van merken. Hoe zorg je daarvoor? Wij denken graag met je mee. In deze blog lees je over de mogelijkheden van een (online) scholings- of implementatieconsult.

Implementatieconsult

Voorafgaand aan de introductietraining denken we in één (online) bijeenkomst na over een goede implementatie van Zien!, zodat je Zien! op een juiste manier inzet en zorgt dat dit geborgd wordt. 
 
Je start met Zien!, maar wilt vooraf goed nadenken over de impact van de implementatie. Dan is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden van Zien! en welke relaties het heeft met andere aspecten van kwaliteit in jouw basisschool. Je wilt voorkomen dat de implementatie van Zien! strandt na één teamtraining (introductietraining), dat werkt misschien zelfs demotiverend voor de leerkrachten, terwijl Zien! zoveel kan betekenen. Overweeg daarom eens een implementatieconsult, waarin we een passend implementatietraject voor je school ontwerpen in lijn met hoe je team zich ontwikkelt en leert. 

Scholingsconsult

In één (online) bijeenkomst praten we je bij op de inhouden, achtergronden en gebruiksmogelijkheden van Zien! die de afgelopen jaren ontwikkeld zijn.  
 
Jullie uitgangspunt: Je bent een aantal jaren geleden van start gegaan met Zien!. Jullie gebruiken Zien! alleen om de lijsten in te vullen en dan staat het stil. Je weet dat er nog meer uit Zien! te halen is als hulpmiddel in de hand van de onderwijsprofessional, maar je mist het zicht daarop. Je wilt misschien weten hoe Zien! voldoet aan de eis van de inspectie ten aanzien van sociale veiligheid, of bent benieuwd hoe Zien! kan helpen in de communicatie naar ouders als het gaat over sociaal-emotionele ontwikkeling. In een scholingsconsult helpen we je om Zien! verder te implementeren.

Mogelijkheden voor consult

Met een implementatie- of scholingsconsult krijg je inzicht in de mogelijkheden van Zien! en hoe ze passen in jullie school en team. Een passend scholingsaanbod op grond van schoolnabije keuzes zorgt voor een effectieve implementatie. Een team dat Zien! goed in de vingers heeft en het in kan zetten om de leerlingen vooruit te helpen, is de investering meer dan waard!   
 
Voor meer informatie, neem contact met ons op!

Bert van de Waerdt

Onderwijsadviseur

Gouwe Academie

De Academie van ParnasSys van Gouwe Academie biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.