Zien! voor so mag gebruikt worden voor monitoring sociale veiligheid

Categorie: Zien!, Nieuws

Gepubliceerd op:

Goed nieuws: ook voor dit schooljaar mag je de vragenlijst Zien! Leerling 1-16 Leer- en leefklimaat weer gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid in het (voortgezet) speciaal onderwijs!

 


De inspectie was enthousiast over deze vragenlijst, en vindt het mooi als ook scholen in het regulier onderwijs deze vragenlijst gebruiken voor hun groepen 1-4.

Monitoren 
Ook op zml- en so-scholen is het monitoren van sociale veiligheid verplicht. Vorig schooljaar mocht de vragenlijst van Zien! gebruikt worden in een pilot. De resultaten van deze pilot zijn zo mooi, dat Zien! Leerling 1-16 nu is opgenomen in de lijst met toegestane instrumenten voor de monitoring van sociale veiligheid.

Handreiking
Om te voldoen aan de eisen van de inspectie, moet je jaarlijks monitoren. Scholen in het special onderwijs mogen hun resultaten zelf aanleveren aan de inspectie en deze toelichten. Meer over wat je precies moet doen en tips voor de analyse van je resultaten lees je in de handreiking. Deze is te vinden onder Informatief op het startscherm van Zien!, onder het kopje ‘Zien! schoolniveau’.

Meer informatie?
Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Bertine Haverhals