Hulp bij de Jaarovergang

Vanwege de overstap naar ROD en de introductie van RIO werkt de jaarovergang in ParnasSys wat anders dan je gewend was. Op deze pagina lees je daarom meer informatie over het uitvoeren van de jaarovergang.


Voordat je begint
Controleer eerst of deze punten geregeld zijn:

  • Zijn de opleiding(en) uit RIO opgehaald in ParnasSys? Controleer bij School > Info: Aangeboden opleidingen of er al opleidingen worden vermeld.
  • Ben je aangesloten op ROD en is de uitwisseling op gang? Kijk of er al berichten staan bij School > ROD > ROD berichten.
  • Is van de leerlingen bekend in welke groep ze volgend schooljaar zitten?
  • Zijn de groepen voor 2022/2023 aangemaakt in ParnasSys? Ga na of onder Groep, bij schooljaar 2022/2023, al groepen worden getoond.


Starten met de jaarovergang


Stap 1: Jaarovergang uitvoeren

Als de voorbereiding geregeld is, kun je aan de slag met het uitvoeren van de jaarovergang in ParnasSys:


Stap 2: Controleren jaarovergang

Nadat je de jaarovergang hebt uitgevoerd, controleer je of alles goed is gegaan met deze stappen:

  • Kijk bij de groepen voor 2022/2023 in ParnasSys na of hier nu de juiste leerlingen staan. Ga hiervoor naar Groep en kies schooljaar 2022/2023.
  • Controleer of er afkeuringen zijn. Ga hiervoor naar School > ROD > Afkeuringen ROD.
  • Analyseer een registratieoverzicht over het schooljaar 2022/2023. Wijzig bij het aanvragen van het registratieoverzicht het schooljaar in 2022/2023. Bekijk het artikel Registratieoverzicht.

 Ik krijg een afkeuring. Wat moet ik doen?

Meer hulp nodig?

Kom je er niet uit? Er is hulp beschikbaar!

Als je een specifieke vraag hebt over het uitvoeren van de jaarovergang, dan maak je een melding bij de ParnasSys servicedesk via het Kennisportaal.

Wil je begeleiding op maat? Dan kan de Academie van ParnasSys je hiermee helpen. Bekijk de mogelijkheden op de website van de Academie van ParnasSys.