Is het Parro Jaarboek iets voor jouw school?

De nieuwe functie Parro Jaarboek is beschikbaar

Parro biedt ouders een uniek inkijkje in het schoolleven van hun kind. Met het Parro Jaarboek stellen ouders eenvoudig een fotoboek samen met foto’s en mededelingen uit Parro. Kinderen herbeleven hun schooltijd – ook de bijzondere periode met thuisonderwijs – en deze mooie herinneringen blijven altijd bewaard. Natuurlijk ook leuk voor het trotse moment bij opa en oma. Deze functie helpt ouders bij het samenstellen van een fotoboek, zonder dat jij als school hier extra tijd aan kwijt bent. Als school bepaal je zelf of je het Parro Jaarboek aanbiedt aan ouders.

Het Parro Jaarboek activeren

Wil je aan de slag met het Parro Jaarboek?

1. Vul het formulier in

2. Informeer ouders (via de voorbeeldbrief)

Parro zet de functie voor je aan op de gewenste datum. Verder hoef je niks meer te doen.

Hoe werkt het samenstellen van een jaarboek?

Ouders kunnen direct vanuit de Parro-app of via de laptop een fotoboek maken. Bij het samenstellen kiezen de ouders welke opties zij willen, zoals het type kaft en de papierdikte, en voor welke schooljaren zij het boekje willen maken. Vervolgens bepalen ze de omslagfoto en welke foto’s en mededelingen ze graag terug willen zien. Parro toont het eindresultaat en geeft de ouder de mogelijkheid om het Parro Jaarboek te bestellen. Het boekje hoeft niet in één keer te worden samengesteld. De voortgang wordt automatisch opgeslagen.

Heeft een ouder een vraag? Wij helpen ze verder

Met behulp van een speciale supportpagina begeleiden we ouders bij iedere stap in het proces. Hier vinden ze meer informatie over bijvoorbeeld het samenstellen van het boekje en het bestelproces. Ouders kunnen voor vragen of opmerkingen, ook na aankoop van het boekje, rechtstreeks contact met ons opnemen.

Met wie gaan ouders een koopovereenkomst aan?

Als je deze service als school aanbiedt aan ouders en zij besluiten een Jaarboek te bestellen, gaan ouders een koopovereenkomst aan met Parro (Topicus.Education B.V.). In de koopovereenkomst wordt onder meer beschreven dat wij het Parro Jaarboek in samenwerking met Print.com aanbieden. Ook staat hierin dat de school niet verantwoordelijk is voor de levering en de kwaliteit van het Parro Jaarboek.

 

Hoe zit het met de privacy?

De privacy is geregeld. Je kunt al foto’s uit Parro opslaan en hiervan een fotoboekje maken. Het Parro Jaarboek maakt dit proces gemakkelijker voor ouders. De afspraken die je als school met ouders hebt gemaakt, blijven gewoon van kracht. De verwerking van aanvullende gegevens, zoals het bezorgadres van ouders en dat foto’s enkel gebruikt worden voor het drukken van het boekje, zijn opgenomen in de nieuwe Verwerkersovereenkomst en in het privacy statement van Parro.

Hoe kun je het Jaarboek als school activeren?

Laat ons via dit formulier weten wat de gewenste startdatum is. Wij zetten de functie aan. Ouders krijgen via de menu-optie ‘Parro Jaarboek’ toegang tot dit onderdeel. Parro communiceert dit niet zelf met ouders. Wel maken we het je zo makkelijk mogelijk om ouders te informeren over deze functionaliteit met behulp van een voorbeeldbrief. Tip: zorg dat je ouders vóór het activeren informeert over het Parro Jaarboek.

Vul het formulier in