Van rondzwervende briefjes naar razendsnelle iDEAL-betalingen
door penningmeester Ton

Leraren moeten zich kunnen focussen op goed onderwijs geven. Om deze reden wordt het ophalen van de vrijwillige ouderbijdrage veelal gedaan door ondersteunende krachten zoals een penningmeester van de ouderraad. Met Schoolkassa van ParnasSys verstuurt de penningmeester razendsnel een betaalverzoek naar ouders en kunnen zij binnen enkele klikken betalen.

“De eerste ouderbijdragen kwamen al na een paar minuten binnen”

Penningmeester Ton van ouderraad PCBO Koningin Wilhelmina

Lees het verhaal van Ton

 

 

Schoolkassa zelf proberen? Profiteer nu van onze actie!


Start vandaag nog met Schoolkassa en betaal tot 1 januari 2022 geen licentiekosten! *
Zo ervaar je op een laagdrempelige manier zelf het gemak van Schoolkassa bij het innen van de vrijwillige ouderbijdrage! Volg de stappen in het Informatiepakket om aan de slag te gaan met Schoolkassa.

*Vanaf 1 januari wordt de licentie aan de school gefactureerd. Tot die tijd betaal je slechts de transactiekosten aan Mollie.


 Schoolkassa

Binnen Schoolkassa heb je één oogopslag inzicht in alle geldstromen tussen school en ouder. Zo zie je binnen een paar klikken wie er wel en wie nog niet heeft betaald en maak je eenvoudig een nieuw betaalverzoek aan. Schoolkassa maakt het mogelijk om meerdere rekeningen te koppelen. Handig, wanneer de ouderraad een eigen rekening heeft naast de rekening van school.

Meer weten ➜

Parro

Parro is dé communicatie-app waarmee je ouders snel en eenvoudig betrekt. Door de koppeling met Schoolkassa ontvangen ouders via Parro een verzoek om in één keer (iDEAL) of in termijnen (automatische incasso) te betalen. Zo zijn rondzwervende briefjes verleden tijd en houd je alle oudercommunicatie onder één dak.

Meer weten ➜

Voordelen voor jou als Penningmeester

  1. Eenvoudig een betaalverzoek maken en versturen naar de school, een groep of een groepje;
  2. Ouders kunnen in een paar klikken het betaalverzoek voldoen via i-DEAL of automatische incasso;
  3. Altijd inzicht in lopende en afgeronde betaalopdrachten via een handig dashboard;
  4. Automatisch herinneringen versturen via het herinneringsschema;
  5. Door de koppeling met ParnasSys is de administratie altijd up-to-date;
  6. Minder administratie, dus een minder tijdrovende klus;
  7. De bankrekening van de ouderraad kan apart worden toegevoegd, dus gescheiden geldstromen;
  8. Het werken met Excel-sheets is verleden tijd.

Eenvoudig communiceren met ouders

Je wil een betaalverzoek op een effectieve manier versturen. Met de juiste toon, de juiste vraag en met de zekerheid dat het goed over komt bij de ontvanger. De sleutel daartoe is goede communicatie. Daarom kun je per betaalverzoek zelf een bericht toevoegen. Vervolgens zie je een preview van het bericht via Parro, e-mail en SMS en kun je het na controle versturen. 

 

Het gemak van ParnasSys

 

De leerlingadministratie is de ruggengraat van je school. Met ParnasSys heb je een leerling administratiesysteem waar je op kunt bouwen. Alle informatie veilig opgeslagen in één systeem. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over dubbele administratie en kun je alles eenvoudig terugvinden. 

Met dat in het achterhoofd hebben we ICT-oplossingen ontwikkeld die iedereen in het onderwijs verder helpen. Door alle integraties zorgen we voor een optimale gebruikersbeleving van onze software. Dat is het gemak van ParnasSys.

Informatiepakket

Wil je weten hoe Schoolkassa van ParnasSys jouw school of ouderraad kan ondersteunen? Vraag dan het informatiepakket aan. Hierin zie je de productvideo en lees je hoe je van start kunt gaan met deze handige tool!

Aanvragen informatiepakket ➜

Gratis webinar

Wil je een live productdemonstratie van Schoolkassa? Dat kan! Meld je via onderstaande link aan voor een van onze gratis webinars. De beschikbare data vind je in het aanmeldformulier.

Aanmelden gratis webinar ➜