Hoe meer informatie, des te beter kwaliteit in kaart wordt gebracht. Een veelgehoord gezegde ‘meten is weten’ geeft ons het idee dat we in control zijn. Toch weten we dat de inrichting van het kwaliteitszorgsysteem slechts de basis is van een kwaliteitscultuur en dit vaak als lastig en complex wordt ervaren. Hoe zet je dan de volgende stap, zodat een kwaliteitscultuur tot stand kan komen? Dat bespreken we op 11, 13 en 18 november tijdens de Online Pleindagen: 'Kwaliteit, de basis voorbij'.

 • Bestuurders, Schoolleiders en Kwaliteitsmedewerkers
 • Online
 • € 99,00

Op de Pleindagen ´Kwaliteit, de basis voorbij´ ontdekken we samen hoe de kwaliteitscultuur versterkt kan worden in combinatie met ParnasSys | Schoolkwaliteit. We starten op 11 november met een interactief programma. Hierin gaat presentator Donatello Piras in gesprek met verschillende experts op het gebied van (onderwijs)kwaliteit. Zo komt, onder andere, Teun Hardjono vertellen over zijn vierfasenmodel waarmee kwaliteit gemeten kan worden. 

Daarnaast bestaan de Pleindagen uiteraard uit workshops. Als deelnemer kun je je inschrijven voor twee verschillende workshops. Je kunt zelf kiezen op welke van de vijf beschikbare momenten je deze workshops wil bijwonen. Zo kun je dit optimaal afstemmen op je eigen agenda. In deze workshops wordt het verhaal uit het centrale deel vertaald naar jouw situatie met behulp van de middelen van ParnasSys | Schoolkwaliteit.

Programma

Woensdag 11 november

10.00

10.30 - 11.30 

13.00- 14.30

 

Vrijdag 13 november

9.00 - 10.30 

11.00 - 12.30

 

Woensdag 18 november

13.00 - 14.30

15.00 - 16.30

 

Opening wachtruimte Plein van ParnasSys

Centraal programma olv Donatello Piras

Eerste workshopronde

 

 

Tweede workshopronde

Derde workshopronde

 

 

Vierde workshopronde

Vijfde workshopronde

De workshops

Er worden verschillende workshops aangeboden. Orienteer welke workshops het beste bij jouw behoeftes passen en schrijf je hiervoor in bij het aanmelden. Je kunt je voor twee workshops inschrijven. Je kiest zelf op welk van de beschikbare momenten je deze volgt.

 • Je leert met behulp van Ultimview diverse kwaliteitsindicatoren aan elkaar te verbinden: de Eindtoets, tussentoetsen en het VO-succes. Deze workshop gaat in op de belangrijkste dashboards binnen Ultimview en daagt je uit om de goede vragen te stellen in het gesprek over schoolkwaliteit.

  Doelgroep: bestuurders, kwaliteitsmedewerkers, schoolleiders.

  Adviseur: Janneke van Roordink

  13-11 om 9.00
  18-11 om 15.00

 • Hoe zorg je ervoor dat je de kwaliteit van je leraren schoolbreed in beeld hebt en ontwikkeling stimuleert? Hoe leg je de verbinding naar schoolontwikkeling en kwaliteitsdenken? Deze workshop gaat in op het gebruik van Mijnschoolteam als instrument om deze vragen te beantwoorden.

  Doelgroep: iedereen

  Adviseur: Bart Vollmuller

  13-11 om 11.00
  18-11 om 15.00

 • Met ingang van schooljaar 2020-2021 kijkt de inspectie op een nieuwe manier of de leerlingen voldoende hebben geleerd. ParnasSys faciliteert de scholen op deze nieuwe werkwijze. Wij gaan in deze workshop in op de achtergrond en gaan praktisch verkennen hoe scholen tot actie kunnen overgaan op basis van dit nieuwe onderwijsresultatenmodel. Tevens leggen we verbindingen met opbrengstgericht werken of doelgericht werken waar veel scholen al geruime tijd mee bezig zijn.

  Doelgroep: schoolleiders, intern begeleiders

  Adviseur: Bert van de Mel

  11-11 om 13.00
  13-11 om 9.00 (vol)
  18-11 om 13.00 (vol)

 • Met ingang van schooljaar 2020-2021 kijkt de inspectie op een nieuwe manier of de leerlingen voldoende hebben geleerd. ParnasSys faciliteert scholen en besturen op deze nieuwe werkwijze. Wij gaan in deze workshop in op de achtergrond en gaan praktisch verkennen hoe scholen en besturen met behulp van goede instrumenten tot actie kunnen overgaan op basis van dit nieuwe onderwijsresultatenmodel. Tevens leggen we verbindingen met opbrengstgericht werken of doelgericht werken waar veel scholen en besturen al geruime tijd mee bezig zijn.

  Doelgroep: bestuurders, kwaliteitsmedewerkers.

  Adviseur: Janine Bulk

  11-11 om 13.00
  13-11 om 11.00
  18-11 om 13.00
  18-11 om 15.00

 • Met de schoolrapportage heb je de mogelijkheid om data vanuit Ultimview te analyseren, te wegen en daar conclusies aan te verbinden op schoolniveau. Veel benodigde gegevens staan voor je klaar in de schoolrapportage. Tijdens deze workshop leer je hoe je zicht hebt op de data, je hierover kunt verantwoorden en doelen kunt stellen op schoolniveau.

  Doelgroep: schoolleiders, intern begeleiders

  Adviseur: Martin Kortleven

  11-11 om 13.00 (vol)
  13-11 om 9.00 (vol)
  18-11 om 15.00

 • Met de bestuursrapportage heb je de mogelijkheid om data vanuit Ultimview te analyseren, te wegen en daar conclusies aan te verbinden. Veel benodigde gegevens staan voor je klaar in de bestuursrapportage. Tijdens deze wokshop leer je hoe je zicht hebt op de data, de verantwoording daarover én het stellen van prioriteiten op bestuursniveau.

  Doelgroep: bestuurders, kwaliteitsmedewerkers

  Adviseur: Leon van Dalen

  11-11 om 13.00
  13-11 om 9.00 (vol)
  18-11 om 13.00 (vol)

 • Hoe zet je Parnassys Schoolkwaliteit in op een manier die schoolkwaliteit echt beïnvloedt? Hoe organiseer je dat? Deze workshop gaat in op het versterken van de kwaliteitscultuur met behulp van de verschillende modules binnen ParnasSys Schoolkwaliteit als instrument: met Ultimview, WMK, Mijnschoolplan en Mijnschoolteam.

  Doelgroep: iedereen

  Adviseur: Anton de Jong

  11-11 om 13.00 (vol)
  13-11 om 9.00 (vol)
  18-11 om 13.00

 • Hoe zorg je ervoor dat leerlingen zich vormen en ontwikkelen? Daarvoor zijn kwalificatie, socialisatie en persoonsvorming sleutelwoorden. Hoe verhoudt brede ontwikkeling of persoonsvorming zich ten opzichte van het kwaliteitsdenken van nu? Welke interventies kunnen worden gepleegd om naast kwalificatie ook vorming een plek te geven? En hoe krijgen we daar zicht op?

  Doelgroep: iedereen

  Adviseur: Bertine Haverhals

  13-11 om 11.00

Jouw workshopleiders van de ParnasSys Academie

De workshops worden geleid door onderwijsadviseurs van de ParnasSys Academie. Met jarenlang ervaring in het onderwijs en doorgronde kennis van het systeem, nemen ze je mee om van data naar dialoog te gaan in verschillende workshops. 

Bart Vollmuller

Manager ParnasSys Academie

Bert van der Mel

Onderwijsadviseur ParnasSys Academie

Anton de Jong

Onderwijsadviseur ParnasSys Academie

Janneke Roordink

Onderwijsadviseur ICT ParnasSys Academie

Cornee Bezemer

Onderwijsadviseur ParnasSys Academie

Janine Bulk

Onderwijsadviseur ParnasSys Academie

Leon van Dalen

Onderwijsadviseur ParnasSys Academie

Martin Kortleven

Onderwijsadviseur ParnasSys AcademieAanmelden

Vul onderstaande gegevens in en meld je aan.

De bevestiging wordt gemaild naar dit adres.

De algemene voorwaarden vind je hier.