Hoe kan ParnasSys jou als leerkracht meer, sneller en makkelijker inzicht geven in de ontwikkeling van je leerlingen? Dat horen we graag van je! Op de ParnasSys pleindagen willen we leerkrachten meenemen in de ontwikkelingen waar wij mee bezig zijn en krijgen we graag feedback om samen te werken aan een beter ParnasSys. 

 • Leerkrachten
 • KBS de Zonnewende, locatie Keerkring, Apeldoorn
 • Gratis

Programma

13.15 - 13.30

13.30 - 13.35

13.35 - 13.55 

14.00 - 15.00

15.00 - 15.30

15.30 - 16.30

Inloop

Opening

Opening door Meester Mark

Jouw keuze workshopronde 1

Pauze

Jouw keuze workshopronde 2

Meester Mark

De Pleindagen in schooljaar 2018/2019 worden geopend door niemand minder dan Mark van der Werf, oftewel Meester Mark!

Meester Mark is van oorsprong journalist en verslaggever. In 2011 gooide hij het roer om en werd hij leerkracht op een basisschool. Sinds 2013 werkt hij weer als schrijver en journalist en geeft hij lezingen over zijn ervaringen (en die van anderen) in het basisonderwijs.

Er zijn ondertussen zes boeken van zijn hand verschenen: Meester Mark draait door, Meester Mark vraagt door en Meester Mark graaft door. Én twee boeken boordevol kinderlogica: Meester Mark rekent het goed en Een dikke tien van Meester Mark. Op 12 september jl. is zijn nieuwste boek Schoolpleinmoeders verschenen.

Meester Mark opent de Pleindagen met een inspirerende lezing over zijn ervaringen in het onderwijs, de (on)zin van administratie, leuke anekdotes en dat alles met een goede dosis humor en zelfspot.

Kies twee van de zes workshops

Kies direct bij het aanmelden welke route je tijdens het Plein gaat volgen. Je kiest twee verdiepende workshops die jou het meest aanspreken. Hieronder vind je de zes workshops waaruit je kunt kiezen. Wees er snel bij, want vol is vol.

 • Sta jij voor de klas én zoek je naar een andere werkwijze voor het traditionele groepsplan? Maak in deze workshop kennis met de nieuwste ideeën over hoe je toetsresultaten vliegensvlug kunt omzetten naar actiegerichte koersen voor je leerlingen. ParnasSys en Gynzy willen leerkrachten nog meer ontlasten door toetsresultaten te projecteren op leerlijnen, klassen slim te clusteren en praktische suggesties te doen voor handelingen.

 • Parro is fun, verkleint de afstand met ouders en maakt het organiseren van activiteiten kinderlijk eenvoudig. Tijdens deze workshop laten we de nieuwste trucjes van Parro zien, vertellen we je hoe je zelf tijd kunt besparen, kun je vragen stellen en vertellen andere leerkrachten hoe zij Parro inzetten en vertellen we je over de ontwikkelingen in het kader van Anders Communiceren met ParnasSys.

 • In deze workshop introduceren we de digitale verwerkingssoftware van Gynzy. Daarnaast helpen we je met het koppelen van de door jou gebruikte methodes en natuurlijk de koppeling met ParnasSys zodat jij na deze workshop direct met je leerlingen aan de slag kunt met gepersonaliseerd leren in Gynzy.

  Geen nakijkwerk, hulp bij lesvoorbereiding, duidelijke inzichten en nachtelijke updates van de vaardigheid van iedere leerling in ParnasSys. Gynzy is naast of in plaats van werkboekjes in te zetten en ondersteunt vrijwel alle methodes die in Nederland gebruikt worden. Bovendien is het ook volledig zonder methode te gebruiken door leerlingen persoonlijke leerroutes aan te bieden middels maar liefst 2500 leerdoelen in de Gynzy Werelden.

 • In deze workshop gaan we aan de slag met de belangrijkste veranderingen die in het schooljaar 2018/2019 op het programma staan voor het leerlingvolgsysteem in ParnasSys. Je krijgt uitleg over de voordelen van nieuwe functies, zoals het nieuwe niet-methodetoetsinvoerscherm, de resultaatvergelijkingspagina, het stellen van doelen voor niet-methodetoetsen en de vernieuwde groepskaart. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om een aantal functionaliteiten gedeeltelijk zelf al uit te proberen en je mening hierover te geven. Na het bezoek van deze workshop ben je helemaal op de hoogte van de nieuwe functies die in de maanden na deze Pleindag plaatsvinden.

  We sluiten af met een presentatie van de ideeën die momenteel worden uitgewerkt met betrekking tot de doorontwikkeling van het leerlingvolgsysteem voor de komende schooljaren.

 • Hoe werk jij met ParnasSys? Waar zou je handiger in willen worden? Heb jij misschien wel de gouden tip voor collega’s op andere scholen? In deze interactieve workshop onder begeleiding van specialisten van de ParnasSys servicedesk ga je ervaringen uitwisselen om handiger en makkelijker te werken met de huidige mogelijkheden in ParnasSys. Het doel is sneller en effectiever gebruik maken van ParnasSys. We sluiten af met tips van de servicedesk.

 • Ervaar en ontdek hoe je de effectiviteit van je handelen kunt vaststellen én hoe je goede doelen kunt stellen

  Het invoeren van toetsresultaten is nóg makkelijker geworden, door de updates van ParnasSys. Bovendien zijn er extra mogelijkheden om de toetsresultaten te bekijken: nieuwe weergave-mogelijkheden en overzichtelijke schermen. We laten je in deze workshop ervaren hoe je snel de ingevoerde toetsresultaten kunt controleren én kunt omzetten in acties: welk overzicht en welk scherm gebruik je voor welke vraag? Hoe kun je snel zien wat je kunt ‘vieren’ met de leerlingen en hun ouders en hoe formuleer je doelen voor de komende periode?

  Daarnaast praten we je bij over de waarde van referentieniveaus en hoe je als leerkracht hiermee aan de slag kunt gaan in je klas. Ook het werken met het gecorrigeerde niveau dat nu in ParnasSys getoond wordt (vooral relevant voor leerlingen die een andere toets maken dan hoort bij hun DL), wordt besproken.

Ja! Ik kom ook!

Aanmelden kan via het onderstaande formulier.

Workshop ronde 1

14:00 - 15:00

 • (nog 12 plekken beschikbaar)
 • (nog 22 plekken beschikbaar)
 • (nog 19 plekken beschikbaar)
 • (nog 23 plekken beschikbaar)
 • (nog 15 plekken beschikbaar)
 • (nog 16 plekken beschikbaar)
 • (nog 1 plek beschikbaar)

Workshop ronde 2

15:30 - 16:30

 • (nog 19 plekken beschikbaar)
 • (nog 21 plekken beschikbaar)
 • (nog 23 plekken beschikbaar)
 • (nog 20 plekken beschikbaar)
 • (nog 11 plekken beschikbaar)
 • (nog 18 plekken beschikbaar)
 • (nog 1 plek beschikbaar)
 • Pleindag Apeldoorn

  Heb je ons gemist bij de NOT? We zijn 6 maart ook in Apeldoorn te vinden! Meld je aan voor de pleindag.

 • Nieuwe tips van Mark!

  Elke maand geeft Mark tijdig tips om jou door het schooljaar te helpen.

 • Breng je schoolplan tot leven

  Naast dat Mijnschoolplan je helpt bij het schrijven van je schoolplan, helpt het ook om ervoor te zorgen dat de benoemde speerpunten echt worden opgepakt in de dagelijkse praktijk. Bekijk de mogelijkheden hier.

   

 • DULT koppeling

  Overweeg je om te kiezen voor een DULT koppeling? Lees meer of bestel de koppeling hier.