Pleindag Rotterdam

Op 16 mei was er weer een ParnasSys Pleindag, die deze keer op de Imeldaschool in Rotterdam plaatsvond. Samen met leerkrachten bespraken we onze nieuwste ideeën over het volgen van leerlingen in hun ontwikkeling en gaven we praktische tips en tricks die leerkrachten direct konden toepassen in het dagelijks werk.

Een middag vol uitwisseling van ideeën en suggesties
De pleindag werd geopend met deze presentatie over onder ander de laatste nieuwe ontwikkelingen rondom de AVG: welke nieuwe functionaliteit in ParnasSys helpt jullie als school om vorm te geven aan de nieuwe wetgeving?

We hebben per workshop alle feiten, feedback en tips voor je op een rijtje gezet: 

DSC05759.JPG

Workshop Leerlingen volgen in het schooljaar 2018-2019
Tijdens de workshop Leerlingen volgen met ParnasSys in schooljaar 18/19 kwamen de pleinbezoekers meer te weten over de nieuwste plannen voor het LVS van ParnasSys. ParnasSys wil de leerkracht meer wil ondersteunen bij het planmatig handelen. In de eerste helft van het nieuwe schooljaar kunnen leerkrachten een verbeterde leerkrachtencockpit verwachten. In de workshop konden de bezoekers de eerste prototypen bekijken en direct het ParnasSys-team van feedback voorzien. Benieuwd naar de presentatie van deze workshop? Bekijk deze dan hier.

Workshop Nieuwe oplossingen voor de leerkracht?!
Welke pijnpunten ervaren leerkrachten? Dat was de centrale vraag die in deze workshop centraal stond.  Om deze vraag te beantwoorden werden er opdrachten uitgevoerd. Leerkrachten kregen de vraag om de vijf grootste knelpunten te omschrijven in de vorm van concrete handelingen. En met die informatie gaan wij aan de slag! In de presentatie krijg je een kijkje in de opzet van deze workshop.

Workshop Win het hart van iedere ouder met Parro
De Parro workshop werd bezocht door een diverse groep mensen. Leerkrachten, ICT-ers, administratief medewerkers en directeuren zorgden ervoor dat er een grote verscheidenheid aan vragen gesteld werd. Duidelijk werd dat Parro het voor leerkrachten veel makkelijker maakt om veilig met ouders te communiceren. Met Parro kun je veel eigen keuzes maken in wie jou wanneer mag benaderen. Bovendien koppelt Parro met ParnasSys, waardoor je aan de slag kunt zonder administratieve taken te hoeven uitvoeren. Met 25 mei in het vooruitzicht werden er ook veel vragen gesteld over de AVG en kregen zij antwoorden hoe zij AVG-proof kunnen communiceren via Parro. Mensen waren enthousiast over de integratie met privacy-instellingen in ParnasSys. Wil je meer weten? Bekijk de presentatie.

Workshop Samen quick wins ontdekken
Samen quick wins ontdekken, dat was de insteek van deze workshop. Vanwege de compactheid van de groepen konden deelnemers gerichte vragen stellen.  De onderwerpen waren erg uiteenlopend; wat registreer je wel en niet? Welke overzichten gebruik je in ParnasSys en gebruik je ook het Dynamische Overzicht? De leerkrachten wisselden onderling ervaringen uit en kregen hierbij tips van ParnasSys Servicedesk collega’s. Bekijk de presentatie hier.

Workshop Ins en outs van het ontwikkelingsperspectief
In deze workshop werd uitgelegd hoe je in ParnasSys kunt werken met een Ontwikkelingsperspectief (OP). Centraal stond de vraag:’’ Hoe richt je (vanaf de basis!) een leerlingdossier in? Zonder dubbel werk te doen of dikke dossiers naar het loket te versturen. Alles in één gedigitaliseerde versie die altijd up-to-date en in ParnasSys zichtbaar is. De boodschap was duidelijk; richt via ‘beheer’ één keer alles goed in. Een goede basis verlaagt de werkdruk, geeft je overzicht en maakt de voortgang van de leerling voor iedereen inzichtelijk. Tot slot was er aandacht voor de wet- en regelgeving binnen het ontwikkelingsperspectief. De presentatie vind je hier.

Bedankt voor de gastvrijheid Imeldaschool!

Wil je de volgende Pleindag bijwonen? In het najaar komen we weer naar je toe! Houd onze nieuwsbrief en website in de gaten voor de exacte data en locaties.  We zijn volop bezig met de planning voor de pleindagen voor schooljaar 18/19. We zullen langskomen in de regio’s Rotterdam, Amsterdam, Deventer, Eindhoven, Goes en Drachten.

DSC05717.JPG