Schoolkassa maakt het innen van alle ouderbijdragen een fluitje van een cent

Minder administratie

Elke basisschool heeft te maken met betalingen van ouders. Of het nu om de vrijwillige ouderbijdrage of het jaarlijkse schoolreisje gaat. Geld dat nodig is om iets extra´s te doen maar waarvan het veel tijd kost om het op te halen. 

Met ParnasSys Schoolkassa wordt het innen hiervan een fluitje van een cent. Ouders betalen gemakkelijk via iDEAL of automatische incasso en krijgen een herinnering als ze nog niet gereageerd hebben. Bovendien hoeven scholen betalingen niet meer handmatig bij te houden en zijn alle geldstromen in één oogopslag inzichtelijk. 

Eenvoudig communiceren

Schoolkassa heeft een directe koppeling met Parro. Gebruik je beide modules? Dan kun je betaalverzoeken via Parro versturen en heb je één digitaal loket voor ouders. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de betaalverzoeken via SMS of e-mail te versturen.

Bovendien verstuurt de software automatisch betaalherinneringen naar ouders zodat jij niet meer overal achteraan hoeft:

Lees meer over ParnasSys Schoolkassa

Tijdelijke actie schooljaar '19/'20 *

Geen licentiekosten...

Omdat we geloven dat Schoolkassa dé betaaloplossing voor basisscholen is hebben we een actie waarmee je de module op een laagdrempelige manier zelf kunt ervaren:

Als je voor januari 2020 besluit betaalopdrachten via Schoolkassa te gaan versturen, kun je tot 1 augustus 2020 gratis gebruik maken van onze software.


...wél transactiekosten

Wel betaal je de transactiekosten om het betaalverkeer te regelen

Hoe hoog deze zijn hangt af van de betaalmethode die je kiest. Schoolkassa werkt hiervoor samen met Mollie. Meer informatie over de mogelijkheden en prijzen hiervan vind je hier.


Schoolkassa bestaat uit twee modules

Naast de basismodule, waarmee je (vrijwillige) ouderbijdragen en bijvoorbeeld betalingen voor het schoolreisjes kunt innen, is er een aparte TSO-module. Hiermee geven ouders aan wanneer hun kind komt overblijven en kunnen zij direct betalen. Schoolkassa genereert vervolgens een aanwezigheidslijst waarmee de TSO-medewerkers in één oogopslag weten welke kinderen aanwezig zijn.

Om gebruik te maken van de software betaal je licentiekosten. Voor de basismodule is dat € 2,- per leerling per jaar. Kies je ook de TSO-module, dan is het bedrag € 2,50.


* Bekijk de actievoorwaarden hier.Snel van start

Iedereen met de juiste autorisaties kan de module Schoolkassa vrijblijvend bekijken. Wil je daadwerkelijk betaalverzoeken gaan versturen? Activeer dan een Mollie-account en koppel deze aan Schoolkassa.

Om je hierbij te helpen hebben we een stappenplan voor je gemaakt:

  • Blijf op de hoogte!

    Elke maand Pim & Lonneke in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Nieuwe tips van Mark!

    Elke maand geeft Mark tips om jou door het schooljaar te helpen.