De community wordt vervangen door de ideeënknop

Gepubliceerd op 23 september 2019

Bij ParnasSys maken we slimme IT-oplossingen die jullie moeten ondersteunen in je dagelijks werk. Via de community kon je wensen doorgeven waar andere gebruikers op konden stemmen.

We merken dat deze manier van input verzamelen niet goed meer werkt. Dit kregen we ook soms terug van jullie en nemen daarom eind dit kalenderjaar afscheid van onze community. Natuurlijk komt er een nieuw alternatief waar we erg enthousiast over zijn!

Community en doel

De community werd in het leven geroepen met als doel om gehoor te geven aan jullie wensen. In de community kun je op wensen van andere gebruikers stemmen, zodat wij een goede inschatting kunnen maken welke wens breed gedragen wordt. Zo zijn er een paar mooie ontwikkelingen voortgekomen uit de community. Zo hebben we het Wettelijk Gezag op de Leerlingstamkaart gezet, is de kalender van ParnasSys en Parro gesynchroniseerd en zijn de bijzondere medische kenmerken zichtbaar in het groepsoverzicht.

Veel wensen waren oplossingen die ingediend werden. Wij zijn op zoek zijn naar de problemen waar jullie tegenaan lopen, waarvoor onze product owners en analisten oplossingen kunnen bedenken wat past binnen het systeem en relevant is voor alle gebruikers. Zo is bijvoorbeeld het toevoegen van een extra knopje een teken van een ongebruiksvriendelijke pagina. Wij maken de pagina dan liever simpeler en overzichtelijker in plaats van dat we een knopje toevoegen. Daarnaast merken we dat sommige wensen niet realistisch waren of gericht waren als op een oplossing voor één school.

Alternatieven

Natuurlijk vinden we jullie feedback erg waardevol en willen we dit niet missen. Daarom komt vanaf november de ideeënknop. Via deze knop kun je binnen bepaalde categorieën omschrijven waar jij tegenaan loopt. Andere gebruikers kunnen hier niet meer op stemmen. In plaats daarvan komt jouw idee direct bij het productteam terecht. Via de nieuwsbrief koppelen we terug welke ideeën we hebben gebruikt voor het doorontwikkelen van ParnasSys of één van de modules. Deze ideeënknop kun je net als de community binnen het kennisportaal vinden. Hoe het exact werkt? De komende maanden houden we je via de nieuwsbrief op de hoogte.

Elkaar inspireren?

Heb je niet specifiek een idee maar ben je wel geïnteresseerd om mee te denken met ons? Maak dan kennis met de verschillende manieren van input geven op het Plein van ParnasSys. 

het Plein van ParnasSys.