Een zomerklus van ParnasSys: 190 nieuwe scholen die met ParnasSys gaan werken

Categorie: ParnasSys, Nieuws, Anders Werken

Gepubliceerd op:

Deze zomer hebben we niet stil gezeten. Uiteraard hebben velen van ons vakantie gehouden, maar zijn we ook druk bezig geweest met een aantal grote projecten. Zo hebben veel ontwikkelaars gewerkt om ParnasSys over te zetten op een nieuw technisch raamwerk, is Schoolkassa aangesloten op ParnasSys en is de servicedesk druk bezig geweest met het overzetten van leerlingendata. Wat dat inhoudt lees je hieronder.

Mark en Gerke zijn elke zomer druk met conversies. Dit betekent bij ParnasSys dat leerlingengegevens in ParnasSys worden gezet. Dit jaar waren er weer 189 scholen waarvan de data omgezet moest worden. In de meeste gevallen betekent dit dat scholen van andere leerlingadministratie- en -volgsystemen overstappen naar ParnasSys. Maar ook zijn er scholen die fuseren of een nieuw Brinnummer krijgen.

Ongeveer 21100 leerlingen zijn in ParnasSys gezet. Gegevens van de leerlingen worden in bestanden aangeleverd door scholen of andere LAS & LVS-systemen. Deze NAW-gegevens en veel toetsresultaten worden vervolgens vertaald in code dat ParnasSys begrijpt. Tijdens dit proces is er brokken informatie dat niet goed vertaald wordt. Dan is het aan het conversieduo Mark en Gerke om uit te zoeken wat deze data betekent en te rectificeren in ParnasSys.

  • Blijf op de hoogte!

    Elke maand Pim & Lonneke in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  • Nieuwe tips van Mark!

    Elke maand geeft Mark tips om jou door het schooljaar te helpen.